Regio - Op een koud en nat sportpark Spartacus stond zaterdag 2 februari 2019 de wedstrijd tussen De Jonge Spartaan en koploper FC Binnenmaas op de agenda. In november was uit in Maasdam kansloos met 5-0 verloren. De gasten wonnen op twee na al hun competitiewedstrijden en krijgen daarbij nauwelijks doelpunten tegen. Lees hieronder een verslag van de wedstrijd.

Verslag

"Deze middag ontbraken in het team van Hans de Heer en Peter van Dulst om uiteenlopende redenen; Johan Kroon, Jan Willem van Lente, Gerben van der Weele, Raoul Verolme, Steven Oosthoek, Tim Driece, Dion Smit en Juul Peeman. Van het 2e elftal werden Olaf Tillema en Dennis van Wijk geleend. De A-junioren Nick Bronder en Stan Melissant completeerden het team.
Scheidsrechter Danny van Aalst uit Vlaardingen floot iets na 14.30 uur voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het begin namen de gasten het initiatief en lieten zijn goed te kunnen voetballen, ondanks enkele afwezigen van het basisteam. Toch was het Michael Sloof die namens de thuisclub al in de 2e minuut op het doel mocht schieten. Zijn schot verdween echter naast het doel. Na een mooie aanval van FC Binnenmaas werd de bal scherp voor het Spartaanse doel gebracht. De opnieuw sterk spelende Pim Grootenboer werkte de bal weg. De hieruit volgende corner werd in de 92 minuut van dichtbij door Lars Brinkman binnengekopt en dit bracht de stand al snel op 0-1. De Jonge Spartaan maakte vrijwel gelijk uit de aftrap weer gelijk. Het was opnieuw Michael Sloof, die de bal over rechts met een strakke voorzet voor het doel bracht. De goed meegelopen Jordy Frank schoof de bal bekwaam tussen de benen van keeper Botterhuis en zo stond het binnen 10 minuten na aanvang weer al gelijk. Het publiek was nauwelijks klaar met juichen toen Michael Mathilda de bal in de doelmond bracht. De uitblinkende Riccardo Wijsbroek maakte in de 11e minuut 1-2. Helaas moest trainer Hans de Heer al in de 15e minuut wisselen. Michael Sloof verliet het veld met een hamstringblessure. De 18-jarige A-junior Stan Melissant was zijn vervanger. Nog voordat het scorebord op 19 minuten stond werd het al 1-3. Opnieuw was het Lars Brinkman die van dichtbij tegendraads de 1-3 binnenkopte. Wie dacht dat dit de opmaat zou vormen voor een gemakkelijke middag voor de koploper uit de Hoekse Waard kwam echter bedrogen uit. De thuisclub bleef voetballen en bovendien hard werken. Na ruim een half uur vond Marc Peeman Jordy Frank. Deze zette vanaf links de bal goed voor en het was routinier Norman Leune, die de bal hard in het doel schoot. Aanvoerder John Maijers kreeg geel van scheidsrechter van Aalst wegens te heftige protesten. Veel toeschouwers van de gasten waren van mening dat Jordy Frank een overtreding had begaan op John Maijers. Met een 2-3 tussenstand gebeurde er van alles op het veld. Zo mocht Stan Melissant kort voor rust een hoekschop nemen vanaf links. Marc Peeman kopte de bal in en pal voor de lijn werd voorkomen dat de gelijkmaker nog voor rust viel.
Kort na rust pakte Ferry de Koning een vrije trap van Michael Mathilda. Hierna strafte Marc Peeman een fout in de defensie van FC Binnenmaas af. Hij snoepte de bal af van een verdediger en kon zo op sluitpost Botterhuis af. Met een bekeken laag schot in de korte hoek kwam de score op 3-3 en hing een sensatie in de lucht. Stan Melissant schoot met links naast het doel van FC Binnenmaas in de 55e minuut. De strijdlust van De Jonge Spartaan was bewonderingswaardig, maar kostte heel veel kracht op het zware veld. Na een uur zette FC Binnenmaas wat zaken om en stuurde aanvoerder John Maijers mee naar voren. Het was niet geheel toevallig, dat juist hij uit een hoekschop de bal in de 74e minuut in het Spartaanse doel werkte 3-4. Hierna vielen nog enkele gele kaarten en waren er veel blessurebehandelingen. De geweldig spelende Riccardo Wijsbroek dwong Ferry de Koning in de 80e minuut nog tot een katachtige redding op een kopbal. Hans de Heer wisselde een kleine 10 minuten voor tijd nog aanvallend. Olaf Tillema kwam in het veld voor de moegestreden Norman Leune. Pal voor tijd had nog zo maar de gelijkmaker kunnen vallen. Jordy Frank nam vanaf rechts een hoekschop. De bal vloog net over het hoofd van Pim Grootenboer naast de 2e paal en zo nam de koploper de punten mee naar Maasdam.
De aanwezige toeschouwers genoten van een heerlijke wedstrijd met veel strijdlust en af en toe goed voetbal. Dit geeft vertrouwen voor de komende uitwedstrijd in en tegen Oud Beijerland. Op zaterdag 16 januari komt OVV op bezoek.

Toeschouwers: 150
Scheidsrechter Van Aalt gaf geel aan Jordy Frank, Wiljan Driece en Norman Leune van DJS. Van FC Binnenmaas ontvingen John Maijers, Riccardo Wijsbroek en Michael Mathilda geel.