4 februari 2019, Regio - DBGC heeft het tweede officiële duel na de winterstop op overtuigende wijze in winst omgezet. In Krabbendijke wonnen de mannen van trainer Wim Nieuwland met 1-6. "DBGC begon goed aan het duel tegen directe concurrent Krabbendijke dat voorafgaand aan deze wedstrijd maar één punt minder had dan DBGC. Direct na de aftrap nam DBGC het initiatief en werd er met verzorgd voetbal gezocht naar ruimtes achter de defensie."Lees hieronder het hele verslag.

Verslag DBGC

"Na vijf minuten werd een vrije trap van de zijkant door Jeroen Sep op doel gekopt. Zijn inzet werd gekeerd, maar in de rebound zorgde Bas Mackloet voor de openingstreffer. DBGC nam geen gas terug en bleef kansen creëren. Na een fout van de doelman van Krabbendijke kon Tim Mackloet van een meter of 40 de bal over de uitgekomen doelman schieten waardoor DBGC binnen tien minuten op 0-2 kwam. Binnen het kwartier wist DBGC de voorsprong ook nog uit te breiden. Tim Mackloet kwam van buiten naar binnen en draaide met een strakke trap de bal via de onderkant van de lat binnen; 0-3.

Dit had zomaar de mooiste goal uit deze helft kunnen zijn, maar niets was minder waar. Sonny Noordermeer stuurde halverwege de eerste helft Thijs Tromp weg aan de rechterkant. Zijn snelle voorzet werd door Jacco de Gast met een snelle voetbeweging in de verre hoek getikt waarmee het 0-4 werd. In de laatste fase van de eerste helft liet DBGC het initiatief wat uit handen glippen maar echt gevaarlijk werd Krabbendijke niet.

In de twee helft ontstond een ander spelbeeld. De thuisploeg probeerde met veel lange ballen voor gevaar te zorgen. DBGC won in deze fase te weinig duels en werd achteruit gedrukt. Een aantal afstandsschoten werden prima gepareerd door Mark Stroom, die vandaag keeper Roy Nieuwland verving en zo zijn competitie debuut maakte.

DBGC verzuimde in de omschakeling keer op keer om de trekker over te halen. Uiteindelijk was het Niels van der Kooij die met een bekeken schot voor de 0-5 zorgde. Uit een afgeslagen corner kwam Krabbendijke op 1-5, maar een echte wedstrijd was het al lang niet meer. In de laatste minuut ging Jeroen Sep nog maar eens één op één met de doelman en dit keer maakte hij zijn langverwachte treffer en bracht zo de eindstand op 1-6.

Door deze overtuigende zege doet DBGC goede zaken op de ranglijst en stijgt het naar de zesde plaats. Volgende week speelt DBGC thuis tegen Yerseke dat met drie punten meer op de vijfde plaats staat.

Opstelling DBGC: Mark Stroom, Sonny Noordermeer, Bas Mackloet ('55 Robbert Huizer), Wilko Pulleman, Dimri Vogelaar ('63 Niels v/d Kooij), Robert Koster, Yannick Lugthart, Jacco de Gast, Jeroen Sep, Thijs Tromp, Tim Mackloet."