Sommelsdijk - Bekijk hieronder de uitslagen van Damvereniging Denk en Zet Middelharnis-Sommelsdijk, die gespeeld werden op maandagavond 28 januari 2019, in Sport-en Recreatiecentrum de Staver aan de Olympiaweg. Lees ook het wedstrijdverslag, door één van de oudste leden van de vereniging.

Uitslagen

Afdeling 1:
J. de Jong -I. Mackloet 3-0
J.A .Dekker - J. van Hoorn 0-3
Joh. Wolfert – W. Drenth 1-1
M. Klink -J.J. Melaard 1-1

Afdeling 2:
J. Jordaan – A. Jelier 3-0
W. Vroegindeweij- G. Kamp 3-0
M. Meijer - R. van Rijnberk 3-0
R. Kwakernaak -S. Maliepaard 3-0
W. Stolk - J. Kruik 3-0

Wedstrijdverslag

"De Jong is aan een doorbraak bezig. De manier waarop hij van de kampioen won, was verbluffend. Mackloet werd op het laatst gewoon afgeslacht, doordat hij geen kant meer uit kon. Dekker en Van Hoorn speelden een spannende partij. Toen Van Hoorn een schijf driegde te gaan winnen, gaf Dekker er maar drie weg. Dat is makkelijker. Wolfert en Drenth maakten in het eindspel een slagzet van vier om vier. Toen bleven bij ieder nog vier schijven over en toen zijn ze maar gestopt. Klink en Melaard speelden een leuke partij. Ze vonden allebei dat ze lekker gedamd hadden. En daar gaat het tenslotte maar om. Jordaan deed het weer goed. Misschien moet gezegd worden: Jelier deed het weer slecht. Een slag van vier en ook nog bijna een dam, bracht Jordaan de overwinning. Kamp verloor in de beginfase al twee schijven in de strijd tegen Vroegindeweij. Dan is het moeilijk om er nog wat van te maken. Meijer won van Ruud.
Ruud deed maar één dom zetje, zei hij. Toch vond hij dat hij goed gespeeld had. Maliepaard verloor van Kwakernaak. Nu niet omdat hij te vlug gespeeld heeft, maar omdat hij niet goed gespeeld heeft. Kruik won van Stolk. Het zag er heel lang naar uit dat het een gelijkspel zou worden, maar ook nu bleek weer: Een partij is pas beslist als de laatste zet gedaan is. En die spelregel leverde Kruik drie punten op."