Regio - DBGC is de tweede seizoenshelft begonnen op 21 januari 2019 met een gelijkspel. In een lastig duel in Numansdorp bleef het 0-0 tegen NSVV. "DBGC begon fel aan het eerste duel na de winterstop. Op een prima bespeelbaar veld hielden de mannen van trainer Wim Nieuwland de linies kort op elkaar en werd er gezocht naar momenten om er snel uit te komen."Lees hieronder het hele verslag, door DBGC.

Vervolg verslag

"Thijs Tromp zag een inzet worden geblokt waardoor de keeper niet in actie hoefde te komen. Aan de andere kant wist keeper Roy Nieuwland met enig fortuin een vrije trap van de thuisploeg uit zijn goal te houden. In de gelijkopgaande eerste helft was de eindpass van DBGC niet zuiver genoeg om echte kansen te creëren. Defensief was de organisatie wel op orde en de ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft was vanaf het begin geen sprake meer van een gelijkopgaande wedstrijd. DBGC werd teruggedrongen op eigen helft en was genoodzaakt om massaal te verdedigen. Met kunst en vliegwerk werd een aantal keer een bal van de lijn gehaald. Het 'houtwerk' was deze middag ook niet onwelwillend en bovendien wist keeper Roy Nieuwland met enkele sterke een-op-een reddingen de nul vast te houden.

In een van de spaarzame counters van DBGC kon Thijs Tromp nog bijna voor een gestolen overwinning zorgen, maar zijn inzet belandde in de handen van de keeper.

Zo kon DBGC na ruim 90 minuten voetballen tevreden zijn met één punt en hield het bovendien de nul. Volgende week speelt DBGC, als koning winter dit toelaat, thuis tegen Arnemuiden."