Sommelsdijk - Bekijk hieronder de uitslagen van Damvereniging Denk en Zet Middelharnis-Sommelsdijk, die gespeeld werden op maandagavond 17 december 2018, in Sport-en Recreatiecentrum de Staver aan de Olympiaweg. Lees ook het wedstrijdverslag, door één van de oudste leden van de vereniging.

Uitslagen: 7 januari 2019

Afdeling 1:
I. Mackloet - M. Klink 3-0
A. Verolme – J. de Jong 1-1
P. van Brussel - J. van Hoorn 1-1

Afdeling 2:
W. Vroegindewij -W. Stolk 3-0
S. W. Keijzer - R. Kwakernaak 1-1
J.Kruuik -A. Jelier 0-3
L. Visser -G. Kamp 0-3
R. van Rijnberk - J.Jordaan 3-0
S. Maliepaard – M. Meijer 0-3

Verslag

"De griep heerste binnen en buiten de damvereniging. Sommigen waren thuis gebleven, anderen hadden de sprong toch nog maar gewaagd.
Mackloet wil zich het kampioenschap niet laten afnemen. Hij speel- de Klink klem. Die moest eerste één steen offeren om uit de problemen te komen, en later nog een steen. Toen was het wel bekeken. Een bijzonder boeiende partij speelde Verolme
tegen De Jong. Eén verkeerde zet van wie dan ook, en het zou gebeurd geweest zijn. Maar voordat die zet kwam, sloten beide rivalen vrede.
Van Brussel en Van Hoorn speelden een partij waarin veel afgeruild werd. Toen beide spelers het zat werden, kozen ze voor 1-1.
Stolk dacht van Vroegindeweij één schijf te pakken, hij verloor er twee. Dan kom je op het laatst schijven te kort, als je tegenstander tenminste geen fout maakt. En dat gebeurde niet. Het zag er naar uit dat Keijzer en Kwakernaak tot in het nachtelijk uur zouden doorgaan. Uiteindelijk namen ze het verstandige besluit om er maar een punt achter te zetten. Keijzer stond wel een schijfje voor. Het zag ernaar uit dat Kruik regelrecht op afdeling 1 afstormde, maar nu is hij gestruikeld. Hij moest in Jelier zijn meerdere erkennen. Die maakte een mooie slagzet, en toen had Kruik geen spel meer. Visser doet het per week beter. Als hij de laatste zet tegen Kamp (!) de andere kant uitgezet had, was het remise geworden. In zulke situaties mist hij nog wat ervaring. Ruud versloeg Jordaan voor de tweede keer. Wat zal hij heerlijk geslapen hebben. Een goed begin in het nieuwe jaar, Ruud. Meijer heeft tevergeefs op Maliepaard zitten wachten. Die heeft er kennelijk nog een vakantieweekje bijgenomen."