Middelharnis-Sommelsdijk - Zaterdag 15 december 2018 heeft z.c. De Schotejil het jaarlijkse clubkampioenschap gezwommen. In het zwembad van de Staver hebben ca. 65 wedstrijdzwemmers alle vier wedstrijdslagen gezwommen onder toeziend oog van ouders en verdere belangstellenden vanaf een goed gevulde tribune. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn de gebruikelijk KNZB-prestatiemedailles uitgereikt. Dit keer hadden zich 7 Schotejil-zwemmers via top-10 noteringen in de kijker gezwommen. Lees hieronder verder.

De KNZB-prestatie medaille in zilver was er voor Elise Tanis na aanleiding van haar top-10 ‘all-in’ ranking. Jorian Tanis mocht na een ‘all-in‘ ranking tussen de 11e en 25e plaats de bronzen KNZB-medaille in ontvangst nemen. De derde gelukkige was Meyke van Nimwegen (2008). Zij wist het afgelopen seizoen (2017-2018) de 2e plaats te veroveren bij het zgn. Lange Afstand Circuit van de KNZB en kreeg hiervoor eveneens de zilveren seizoensmedaille. Verder waren er nog 4 bronzen KNZB-prestatiemedaille winnaars ieder met top-10 ranking in hun eigen jaargang. Deze 4 zwemmers waren helaas afwezig vanwege het Nederlands Kampioenschap Junioren/Jeugd te Eindhoven. Waar overigens een van hen, Laurens Kalle (2006), tijdens dit NJJK knap de zilveren medaille wist te winnen op de 200m vlinderslag (2.47.94).

Over de gezwommen resultaten tijdens Clubkampioenschappen kan nog niet al te veel worden gecommuniceerd, omdat pas a.s. week de resp. Clubkampioenen worden bekend gemaakt. Het blijft dus nog even spannend. Wel kan worden vermeld, dat er ruim 100 persoonlijke records zijn verbeterd.

Tekst Zwemclub ZC de Schotejil