Sommelsdijk - Bekijk hieronder de uitslagen van Damvereniging Denk en Zet Middelharnis-Sommelsdijk, die gespeeld werden op maandagavond 10 december 2018, in Sport-en Recreatiecentrum de Staver aan de Olympiaweg. Lees ook het wedstrijdverslag, door één van de oudste leden van de vereniging.

Damvereniging “Denk en Zet” Middelharnis-Sommelsdijk
Uitslagen: 10 december

Afdeling 1:
J. Dekker – J. de Jong 0-3
P. van Brussel - Joh. Wolfert 3-0

Afdeling 2:
R. van Rijnberk - W. Vroegindeweij 3-0
S. Maliepaard - G. Kamp 0-3
L. Visser - A. Jelier 0-3
R. Kwakernaak -W. Stolk 0-3
J. Kruik -J. Jordaan 3-0

Wedstrijdverslag

De Jong, afkomstig uit afdeling 2, doet het heel goed. Nu had hij wel een beetje mazzel, want Dekker dacht zijn slag te slaan, maar hij sloeg mis. De Jong kon het toen afmaken. Wolfert wou al gauw een schijfje kwijt tegen Van Brussel. Bovendien liet hij zich in een hek-stelling opsluiten. Hij moest een tweede schijfje offeren om daar uit te komen. Toen was de beslissing eigenlijk al wel gevallen.
Die Ruud, die gaf de voorzitter, Vroegindeweij, eens even een lesje. Hij had op het laatst twee dammen en twee schijven, terwijl Vroegindeweij het met één simpel dammetje moest doen. Die zag wel in dat dat onbegonnen werk was en zo kon Ruud blij naar huis. Maliepaard mag het dan de laatste tijd stukken beter doen, dit keer sloeg hij de plank helemaal mis. Hij tippelde bij Kamp al in het groene zetje, een openingszet. Dan sta je gelijk twee schijven achter. Dan kan je nog wat modderen, maar dan moet je, zeker tegen Kamp, wel heel veel geluk hebben wil je er nog wat van maken. Visser gaat steeds beter spelen, maar hij is nog net niet aan een paar winstpunten toe. Maar het zal niet lang meer duren. Hij hield het tegen Jelier heel lang vol. Stolk gaf twee schijven aan Kwakernaak cadeau, maar hij nam er wel vier voor terug en zo behaalde Stolk opnieuw een mooie overwinning. Kruik, het nieuwe lid, staat op de tweede plaats in zijn afdeling. Dat zegt nogal wat. Nu werd Jordaan letterlijk van het bord gevaagd. Dat zou in het verre verschiet wel eens een promotie kunnen betekenen.