Middelharnis - Zonder (de door privéomstandigheden afwezige) Hans de Heer, trad De Jonge Spartaan zaterdag 8 december 2018 aan in en tegen ’s Gravendeel. "De thuisclub stond op de 6 e plaats met 17 punten uit 10 wedstrijden en verloor de voorafgaande wedstrijd tegen staartclub Rhoon met 2-1. De gasten uit Middelharnis wonnen juist afgetekend met 4-1 van SC Botlek en speelden dinsdag 4 december een meer dan verdienstelijke wedstrijd voor de Palace casino cup tegen eerste klasser Heerjansdam. Deze wedstrijd maakte Jordi Smit deel uit van de technische staf." Lees hieronder meer.

"Scheidsrechter Mitchell Prins floot om 14.32 uur voor het begin onder een waterig zonnetje. Dwars over het veld stond een flinke wind. Toeschouwers die iets later naar deze wedstrijd kwamen geloofden hun ogen niet toen er al om 14.44 uur 3-0 voor de thuisclub op het scorebord stond. Direct vanaf de aftrap werd de bal van rechts voorgezet. Johan Kroon keerde de inzet van Ivar de Boer nog, maar bij de 2 e paal kon de volledig vrijstaande Marco Kruijthof de bal in het doel schuiven en zo stond het na welgeteld 18 seconden al 1-0. Tijdens een afgeslagen aanval van de gasten zag grensrechter van Jaarsveld als een van de weinigen op het complex de bal niet over de lijn. De bal werd vanaf rechts diep gespeeld en vanuit de counter schoot opnieuw Marco Kruijthof de bal in het Spartaanse doel; 2-0. In deze fase van de wedstrijd zette vooral de zeer felle nummer 12 Roy Schrauwen de toon. De linksachter van ’s Gravendeel grossierde in stevige overtredingen en kwam daar goed mee weg. De Spartaanse aanvallers lieten zich hier te veel door beïnvloeden en scheidsrechter Prins liet (te) veel toe. Nog steeds maar in de 13 e minuut van de wedstrijd waren de gasten kennelijk nog steeds niet bij de les. Vrij voor het doel schoot Jelle van der Star de 3-0 achter de kansloze Johan Kroon. Het was mede aan de Sommelsdijkse sluitpost te danken dat het bij deze stand bleef. Zowel in de 28 e , als in de 30 e minuut verrichtte hij een uitstekende redding. Na alweer een overtreding van Roy Schrauwen kreeg deze speler in de 35 e minuut dan eindelijk geel. Het enige wapenfeit van het zwak spelende De Jonge Spartaan was een schot van Gerben Prins uit de 2 e lijn in de 43 e minuut. Helaas voor hem en zijn team ging dit schot naast.

In de rust werd Norman Leune vervangen door Tim Driece, die weer eens wat minuten in de hoofdmacht mocht maken. ’s Gravendeel geloofde het wel en leunde achterover. De gasten konden geen echte vuist maken en speelden de bal veel te vaak achteruit. Toch waren er in het eerste kwartier na rust enkele mogelijkheden voor Gerben Prins, Jordy Frank en Tim Driece. Dit leverde echter geen doelpunt op. In de 74e minuut kreeg Marc Peeman de rode kaart voorgeschoteld, op het oog uit het niets, maar later bleek wegens te heftig commentaar op de leiding. Nick Bronder kwam nog binnen de lijnen voor Jan Willem van Lente. De sterk spelende Marco Kruijthof raakte kort voor tijd nog de buitenkant van de paal. Door de speaker werd terecht de nummer 4 van de thuisclub (aanvoerder Luc Rozendaal) tot man of the match uitgeroepen. Na het laatste fluitsignaal op het inmiddels door lichtmasten verlichtte sportpark “de trekdam’ ging het Spartaanse publiek spoedig huiswaarts. Opmerkelijk feit was dat daarbij slechts een dame in hun midden was.

De Jonge Spartaan kan en mag terugkijken op een zeer matige wedstrijd en dito prestatie. Met een dergelijk begin is het vechten tegen de bierkaai. Het team vindt zich terug op een 10 e plaats met 12 punten uit 11 wedstrijden. Zaterdag 15 december komt nummer zes Vierpolders op bezoek voor de laatste competitiewedstrijd van 2018. Hopelijk is het team van De Jonge Spartaan dan vanaf de eerste minuut bij de les."