Sommelsdijk - Op zaterdag 1 december 2018 speelden de meiden van Intermezzo MB1 een belangrijke uitwedstrijd tegen Move4U in Vlaardingen. Move4U staat vierde en Intermezzo vijfde, maar het verschil is klein. Bij winst zou Intermezzo de vierde plaats van Move4U kunnen overnemen. Lees hieronder verder.

Verslag door Intermezzo

"Eerder werd de thuiswedstrijd tegen Move4U maar net verloren met 3-2, dus het beloofde een spannende strijd te worden toen om 18:00 het eerste fluitsignaal klonk. Intermezzo mocht beginnen met serveren en deed dat erg goed. Move4U werd onder druk gezet en kwam er niet aan te pas. Al snel stond het 3-11 voor Intermezzo, dat uiteindelijk de set gemakkelijk won met 14-25.
In de tweede set kwam Move4U beter in de wedstrijd en was het Intermezzo dat onder druk kwam te staan. De thuisploeg won met 25-17 en zo werd het 1-1 in sets. In de derde en vierde set ontvouwde zich een zeer spannende wedstrijd waar de teams gelijk op gingen. Goede aanvallen en verdedigend werk van beide teams maakten het een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Intermezzo was daarbij net iets sterker in de service en iets zuiverder in de afronding. Het team uit Middelharnis wist daarmee beide sets te winnen met 21-25. Eindstand 1-3 voor Intermezzo waarmee het team nu de vierde plek inneemt in de 1e klasse A, 1 punt boven Move4U. Of dat zo blijft zal volgende week duidelijk worden als beide teams hun laatste wedstrijd van het seizoen spelen. Volley2B komt dan op bezoek bij Intermezzo, om 18.00 in de Staver.

Ook Intermezzo JC1 won zaterdag, met 3-2 van YUM waarmee het kampioenschap voor de jongens van Intermezzo een stap dichterbij kwam. Maar makkelijk ging het niet. In de eerste set werd YUM direct onder druk gezet door de goede bovenhandse service en de harde aanval van Intermezzo. Maar in de tweede en derde set verloor het team de concentratie en pakte YUM het initiatief over. Zo keek Intermezzo na drie sets tegen een 1-2 achterstand aan. Gelukkig herpakte het team zich in de vierde set. De opslag begon weer goed te lopen en ook de aanval werd weer netjes in drieën gespeeld. Zo werd het 2-2 en kwam er een spannende vijfde set waar Intermezzo een voorsprong pakte, die YUM vervolgens weer terugbracht tot 15-15. Maar dankzij de servicedruk wist Intermezzo de laatste 2 punten te pakken en won het de wedstrijd met 3-2.
Het team staat nu met 8 punten voorsprong aan kop in de tweede klasse A. Met nog maar 2 wedstrijden te spelen kan het team volgende week tegen Vovero het kampioenschap veiligstellen."