Regio - De herfst is nu echt begonnen, de temperatuur is een stuk gedaald en ‘s avonds is het vroeg donker. De atleten van AV Flakkee gaan ook in deze periode gestaag door en er werden mooie prestaties geleverd in diverse wedstrijden waaronder de Hobbeldebobbelloop Zoutelande en de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Lees hieronder het hele verslag door atletiekvereniging AV Flakkee.

"Een ruime maand na de Kustmarathon was Zoutelande op zaterdag 17 november het decor voor de 18e Hobbeldebobbelloop, een bijzondere en loodzware wedstrijd. De route van 11km voert de lopers over 17 hindernissen, strand, veel trappen en enkele steile overgangen over de imposante hoge duinen. Onder de 320 deelnemers waren ook enkele Flakkeeënaars. Het was Vlissinger Tim Pleijte die zijn favorietenrol waar maakte en na 40.58min won. Eric Wolfert liep een sterke wedstrijd en was op de vijfde plaats de snelste Flakkeese atleet met 45.28min. “Het ging super, in het begin heb ik gedoseerd, zo kon ik in de slotfase op de lange beklimmingen zelfs nog wat posities opschuiven”. Johan Looij was niet voluit gegaan maar finishte alsnog in een keurige 1.01:52. Zo’n 30sec achter hem finishten John de Leeuw en Hans Bienefelt, zij namen voor het eerst deel aan deze wedstrijd. “Dit is echt gaaf, zo rond 8km had ik het wel even moeilijk maar we zijn er gekomen, dit is echt een aanrader”, aldus Bienefelt. Op de 6km finishte Henkjan Tieleman als 7e na 31.18min, hij komt terug van een blessure en bouwt voorzichtig weer op.

Een dag later werden er opnieuw heuvels bedwongen, nu in Nijmegen waar de populaire Zevenheuvelenloop 15km werd gehouden. Ruim 20.000 lopers gingen van start, de omstandigheden waren gunstig, de Oegandees Joshua Cheptegei zette met 41.05min een nieuw wereldrecord op de klokken. De snelste Flakkeese loper was Tom Groot met 57.08min. “Ik ben tevreden met de tijd maar nog mooier is dat ik geen last meer heb van mijn heupblessure waar ik lang mee getobd heb”. Rijk van Dongen kon in de laatste dalende kilometers nog mooi versnellen en dook zo nog net onder het uur met 59.55min. Adriaan Lodder finishte na 1.16:15, Jacqueline Lodder volgde in 1.23:26. Marjan van den Nieuwendijk klokte 1.25:55, Tamar Nouwens 1.29:05 en Jeannet Sarelse 1.30:43. Evert Jan van Weenen finishte na 1.35:22, net voor Janneke Appel met 1.35:36 en Mary-Anne Sewell met 1.48:13.

Zaterdag 24 november werd in het puntje van Zeeuws Vlaanderen de Zeeuwse Crosscompetitie voortgezet met de Elderschanscross in Aardenburg. De talentvolle junioren Zedie en Daphne Joppe zijn inmiddels al bekenden in de Zeeuwse atletiek en ook nu lieten ze zich van voren zien. Zedie pakte de tweede plaats bij de D-junioren, Daphne werd eveneens tweede bij de A-pupillen. Na deze goede prestaties kon vader Bert Joppe niet achter blijven, ook hij trok de loopschoenen aan en finishte als 23e op de korte cross 2,7km. Sophie van Seters finishte als zevende bij de C-junioren. Het slotonderdeel van de middag was de lange cross over 9km, in een sterk bezet veld van 75 atleten zagen we een spannende strijd tussen Job de Feijter (Hulst) en de Belg Patrick van Petegem, de winnaar van vorig jaar. Nu was De Feijter de sterkste, hij won na 33.49min. Ricardo Sint Nicolaas was op de vijfde plaats de snelste Flakkeeënaar met 35.18min. “Het ging beter dan gedacht, ik ben niet zo’n crosser maar na een paar rondjes had ik de slag te pakken en kwam ik nog dichtbij een podiumplaats”. Eric Wolfert liep eveneens een goede wedstrijd en finishte als zevende na 36.38min. “Dit is een heel leuk parcours, veel draaien en keren en dus heel technisch. De ondergrond was droog en goed te belopen, dat was andere jaren wel eens anders, dit ging prima!“

Tot slot nog twee mooie uitslagen uit de Kievitloop Bergen op Zoom die zondag 18 november werd gehouden. Op de 5km finishte Rita Verhage na 25.24min, daarmee was ze de vierde dame in het veld. Freek Goedhart startte op de 15km en pakte daar de eerste plaats in 56.58min."