Sommelsdijk - "Druk was het weer in de Staver, met 32 teams met vechters uit binnen- en buitenland" Het 6e Kiyozumi International Tournament werd georganiseerd door Karateschool Kiyozumi op zaterdag 24 november 2018. Lees hieronder een verslag.

6e Kiyozumi International Tournament

"Prachtige partijen werden gevochten, niet iedereen behaalde het podium – toch was het een dag met alleen maar winnaars. Ruim 207 vechters kwamen de mat op met een groot team coaches, scheidsrechters en vrijwilligers. Samen bouw je immers zo’n groot toernooi. Zonder de sponsors Dolk Finance, Van der Waal Engineering, ’t Hart onderhoudsdienst, Peter Witte Onderhoudsdienst en Korevaart Technical Services hadden we het toernooi niet kunnen organiseren, aldus een trotse Sensei André van Wezel. In de ochtend ontvingen de drie Sensei’s van de Karateschool Hans Smit, Rinus Smit en André van Wezel alle vechters en hun coaches. Om 10.30 uur startte het toernooi. Benjamin Boaz (8 jaar) vocht zijn eerste wedstrijd en gelijk een groot toernooi! Dapper ging hij de mat op en luisterde heel goed naar zijn coach. Dit talentje behaalde de tweede plaats! Nourdin (8 jaar), Marc (10 jaar) en Bjorn (10 jaar) vochten goed maar behaalden helaas geen podiumplaats. Jens (10 jaar) deed het supergoed, maar moest door een fikse trap op zijn lever de winst weggeven, Jens werd 3e. De oudere jeugd was in de middag aan de beurt. De meiden Isabel (12 jaar) en Enola (13 jaar) waren zeer geïnspireerd geraakt door ‘onze’ wereldkampioen Valence Bickel. Zij vochten tegelijk op mat 1 en mat 3 dus konden elkaar helaas niet aanmoedigen. Isabel won haar eerste partij, maar trof met haar tweede wedstrijd een pittige tegenstandster. Toch werd Isabel 2e! Enola vocht fantastisch, bij haar tweede wedstrijd gaf de tegenstandster al snel op. Dit maakte Enola Nederlands Kampioen! Daarna was het de beurt aan de jongens Thijmen en Samuel. Thijmen was jarig op de dag van het toernooi, daarom was het extra leuk dat hij goede partijen vocht met veel power en 3e werd in zijn poule! Dit was dan ook een mooie 14e verjaardag! Samuel (13) mocht als laatste en vocht zeer sterk. De tegenstander was alleen net iets sneller en kreeg een half punt voor een mawashi geri op het hoofd. Dit maakte dat Samuel 2e werd! Karateschool Kiyozumi kijkt terug op een prachtig toernooi."