Sommelsdijk - Bekijk de uitslagen van Damvereniging Denk en Zet Middelharnis-Sommelsdijk, die gespeeld werden op maandagavond 19 november 2018 in Sport-en Recreatiecentrum de Staver aan de Olympiaweg. Lees ook het wedstrijdverslag, door één van de leden van de vereniging, de heer van Hoorn.

Damvereniging “Denk en Zet” Middelharnis-Sommelsdijk
Uitslagen: 19 november

Afdeling 1:
J. de Jong -Joh Wolfert 3-0
A. Verolme - W. Drenth 0-3
J.J. Melaard -I Mackloet 0-3
P. van Brussel -M. Klink 1-1

Afdeling 2:
S.W.Keijzer -J. Kruik 1-1
R. Kwakernaak -J. Jordaan 3-0
M. Meijer -W. Vroegindeweij 1-1
W. Stolk -G. Kamp 0-3
R. van Rijnberk -A. Jelier 0-3
S. Maliepaard -L. Visser 3-0

Wedstrijdverslag

"Wolfert liet tegen De Jong een slagzet lopen, omdat hij het resultaat niet goed kon overzien. Even daarna sloeg De Jong toe, waardoor verder spelen voor Wolfert zinloos werd. Drenth zag kans om bij Verolme een doorbraak naar dam te forceren. En een dam doet heel vaak wonderen. Dat ondervond Verolme. Melaard kwam in zijn partij tegen de kampioen op een gegeven moment klem te staan, met als gevolg dat hij schijf voor schijf moest inleveren.
Klink zit weer aardig in de top. Af en toe eens een winstpartijtje, verder een serie remises, verliezen doet hij niet. Vanavond voegde hij weer een puntje aan zijn totaal van 15 punten toe, door een gelijkspel tegen Van Brussel. Kruik kwam in het beginspel tegen Keijzer een schijf achter. Op een gegeven moment kwam Keijzer zo te staan, dat hij altijd schijven moest offeren. “Wat zou hij doen? ”vroegen de vele toeschouwers zich af. Hij koos de minst slechte voorzetting en daardoor werd het een gelijkspel. Jordaan was ,toen Kwakernaak een slagzet ging maken kennelijk even vergeten, dat je bij dammen altijd moet slaanals er geslagen kan worden. Na een stief kwartiertje kwam de slag, die een voorbode was van een verliespartij. Meijer speelde erg gedurfd tegen Vroegindeweij. Hij kwam daardoor zelfs een schijf voor, maar Vroegindeweij gaf zich niet zomaar gewonnen. Het werd remise. Kamp stond één zet van de damlijn verwijderd, maar een dam kon hij niet halen vanwege vangstellingen. Toen Stolk na verloop van tijd een zet van Kamp over het hoofd zag, kwam de dam, die de ondergang van Stolk inluidde. Van Rijnberk had tegen Jelier zijn avond niet. Toen hij verloren had, troostte hij zich met de gedachte, dat je het niet altijd winnen kan. Visser kwam tegen Maliepaard met een dam van Maliepaard in de problemen. Die akelige dam at zomaar al zijn schijven op. Maliepaard doet het niet slecht."