12 november 2018, Middelharnis - De mannen van hockeyclub HCGO hebben zich afgelopen zondagmiddag knap hersteld na een onverwachte grote nederlaag vorige week. Onder uitstekende weersomstandigheden traden de tot op het bot gemotiveerde spelers van HCGO aan tegen HC Hoeksche-Waard Heren 2. Lees hieronder het hele verslag door één van de leden van de hockeyclub.

Wedstrijdverslag

"HCGO speelde gedurende de eerste helft uitermate moeizaam wat een aantal kansen en stafcorners tegen voor de tegenstanders uit Mijnsherenland tot gevolg had. Door kordaat optreden van de HCGO defensie bleef de schade beperkt. Sterker nog het HCGO team ging met een enigszins onverdiende 1-0 voorsprong de rust 1 in, Olivier Pijls roste kort voor rust een strafcorner rebound verwoestend in de touwen. De HCGO mannen waren bij het begin van de tweede helft niet goed bij de les, de gelijkmaker door de gasten volgde ondanks verder uitstekend keeperswerk van Loek de Smit snel na rust, 1-1. In het verloop van de tweede speelhelft wist HCGO zich positioneel te ontworstelen aan het pressiespel van de tegenstander met een aantal kansen tot gevolg. Motor op het Middenveld Gert-Jan van der Wende wist zich met uitstekend spel te onderscheiden en scoorde de 2-1, wederom uit een strafcorner-rebound. Spits Lievay van Dam scoorde prompt met een fantastische uithaal diagonaal in de kruising, 3-1. HCGO verzuimde vervolgens de wedstrijd definitief in het slot te gooien, een door Lievay van Dam ingeschoten strafbal werd door de HCHW goalie vakkundig gestopt. Dit resulteerde in enige frustratie aan HCGO zijde, waarbij enkele spelers zich onnodig verbaal lieten gelden. De uitstekende leidende arbiters van de dag maakten hier echter korte metten mee. Volgende week wordt er uit aangetreden tegen DMHC in Dordrecht, waarna de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis gespeeld wordt op 25 november. Tegenstander dan? HC Krimpen."