Regio - De rugbyers van Flakkee reisden naar Breda om tegen de hekkensluiter in de 4e Klasse Zuidwest de broodnodige punten te pakken maar dat liep heel anders. Coach Eus van Dijk moest op 4 plekken zijn team wijzigen en dat liep vanaf het begin moeizaam. Breda profiteerde al snel van een gat in de verdediging maar omdat de voorwaartsen goed stonden in de vele scrums was er weliswaar veel balbezit maar de creativiteit in de opbouw was onvoldoende. Uit een snelle uitbraak wist Chiem van Woerkom gelijk te maken en trapte captain Twan de Waard de conversie raak voor een 5-7 voorsprong. De Waard mistte vlak voor rust de kans op de gelijkmaker toen hij een penalty naast trapte nadat Breda eerder de stand op 10-7 had bepaald.

Vlak na rust scoorde Breda weer maar met de komst van Joost Kastelein op de scrum-half positie kwam er wat meer lijn in het aanvalsspel van de RED Combinatie. Van Woerkom werd wederom gelanceerd en sprintte over het halve veld naar zijn tweede try. De Waard zorgde met de rake conversie voor een 17-14 tussenstand. Er werd meer druk gezet en de aanvallen volgden elkaar nu snel op. Breda leek rijp voor de slacht, maar gemiste tackles zorgde voor nog 2 tries van Breda en foutjes in de driekwartlijn verhinderde de Eilanders om nog te scoren. Eindstand 24-14.

De komende twee weekenden is er geen competitieprogramma en kunnen de mannen zich voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen de Leidse Studenten.