22 oktober 2018, Regio - Na het goede resultaat van vorige week, gelijkspel bij koploper Sparta kwam zondag de andere koploper Utrecht op bezoek. Utrecht probeerde met de voorwaartsen een bres te slaan in de verdediging van de RED Combinatie maar de pack stond als een bunker en op één try tegen na doorbeen slippertje kwamen de gasten er niet door. Lees hieronder het verdere verslag door één van de leden van E.F.R.C. Eilanders.

Verslag

"20 minuten lang wist de Combinatie goed mee te komen, kleine kansjes over en weer zorgden voor een leuke pot voor het publiek. Toen gooide Utrecht het over een andere boeg en gingen meer in de lijn spelen. Na 22 minuten scoorden ze slim na een foutje en toen vrij snel de 2 centers van de Combinatie geblesseerd uitvielen konden de gasten voor rust nog twee keer scoren.

Het vuur van vorige week ontbrak aan de thuiszijde en omdat ook de zware props vervangen moesten worden kreeg Utrecht lucht in de voorwaartsen en konden toch met fasespel en een running maul scoren. De Combinatie kreeg verschillende keren grote kansen maar in de afwerking ging het mis 5 meter voor de trylijn. Utrecht speelde geroutineerd door en liet zien waarom zijn nog zonder puntverlies zijn, einduitslag 0-68.

De komende weken spelen de mannen van coach van Dijk tegen de staartploegen en moeten er punten gepakt worden om na de winterstop in de winnaarspoule te mogen strijden."