16 oktober 2018, Middelharnis - Op de late zondagmiddag (lokale tijd 17:30 uur) vond de afslag plaats van Groen-Geel / HCGO. Zonder vaste spitsen O. Pijls en L. van Dam wisten de flakkeese heren een prima vervolg te geven aan het geconcentreerde, bij vlagen zuinige, spel van de afgelopen weken. De openingsfase was, op een verdiende strafcorner na, een kwestie van aftasten. Lees hieronder een verslag door één van de leden van de club.

Verslag

"Weinig balverlies en een uitgekookt strijdplan leverde geen enkel schot op doel op van de thuisploeg in de eerste 35 minuten. Hcgo wist daarintegen wel een aantal gevaarlijke kansen op te zetten via de prima spelende flankspelers. Halverwege de eerste helft leverde dit een prima mogelijkheid op voor Immink. De bal werd via de rechterkant naar voren gebracht en belande bij Immink. Hij combineerde met de mee opgekomen cornerspecialist I.van Dam en ronde via een harde flats keurig af in de lange hoek. De voorsprong in combinatie met de zomerse temperatuur en het late tijdstip van aanvang deed de heren zichtbaar niet overlopen van enthousiasme. De resterende 15 a 20 minuten in de eerste helft konden zodoende bijna schriftelijk worden afgedaan. Bijna, want HCGO vergat voor rust al definitief afstand te nemen. Een strafcorner en een schot van I. van Dam waren daar prima mogelijkheden toe. Helaas leverde zij geen problemen op voor de verdediging van groen-geel, die zoals gezegd, bijzonder weinig brachten in de eerste 35 minuten.

De tweede 35 minuten waren bijna een kopie van de eerste 35. HCGO speelde zuinig en geconcentreerd, getuige het positie- en combinatiespel tussen de eigen "23" en middenlijn. Vanzelfsprekend kwamen de gastheren in de tweede helft iets agressiever voor de dag maar veel meer dan een storm in een glas water kan het niet genoemd worden. Tekenend hiervoor is dat doelman de Smit slechts 2x echt heeft moeten handelen in het tweede bedrijf. Beide keren vonden bovendien pas plaats nadat strafcornerkanon I. van Dam de wedstrijd 15 minuten voor het einde al lang en breed had bepaald. Hij toverde een ouderwetse knal met stuiter uit den hoge hoed. Deze bleek te machtig voor de doelverdediger van groen-geel. (Eindstand 0-2)

Al met al een vrij lange zondag voor de heren die met deze verdiende uitzege de ongeslagen status behouden. Zondag 28 oktober wordt er in Middelharnis aangetreden tegen HC Rotterdam. Afslag 12.30 uur."