Regio - De 'Eilanders' reisden met een goed gevoel naar Capelle aan den IJssel voor de confrontatie tegen RC Sparta. De 'Spartanen', nog zonder puntverlies, namen de leiding, maar de RED Combinatie had geleerd van vorige wedstrijden. Lees hieronder een verslag door één van de leden.

"Er werd veel beter verdedigd en uit een goede uitbraak scoorde Remco van den Nobelen de gelijkmaker. Aaron Huizer verzilverde de conversie. Vijf minuten voor rust zorgde captain Joost Kastelein met een bekeken grubber kick op zichzelf voor de tweede try. Rust 5-12.

De Combinatie ging na rust meteen verder en Theun Persoon bouwde de voorsprong verder uit. Sparta maakte gebruik van een foutje en leek terug te komen maar Jac van Eck wist met prima actie de 4e try en het bonuspunt te pakken. Sparta moest nu op routine de kracht van de Eilanders te niet doen en dat lukt door een snelle penalty. In de laatste seconden werd een foutje afgestraft door de thuisploeg en kwam het aan op de conversie. Die ging helaas voor de RED Combinatie waardoor het uiteindelijk 22-22 werd terwijl de koploper te pakken was geweest.

Coach Eus van Dijk toonde zich zeer tevreden met het spel en kijkt uit naar de komende wedstrijden tegen tegenstanders uit de onderste helft van de ranglijst."

Tekst en foto: E.F.R.C. Eilanders