[video] 13 oktober 2018, Ouddorp - Op de 4e dag van het EK freestyle windsurfen op de Brouwersdam tijdens het DAM-X event in Zeeland winnen windsurfers Maaike Huvermann en Davy Scheffers (beiden uit Zierikzee) de finales van hun aartsrivalen. "Maar het is nog niet afgelopen. Op de laatste dag van het evenement, zondag 14 oktober kan er nog gevaren worden....". Lees hieronder meer en bekijk de foto's van Davy, Maaike, het dames- en herenpodium.

Na 4 dagen met “vlagerige” wind was op zaterdagmiddag de wind stabiel en kon er gevaren worden tot en met de finales van de single eliminatie. Bij het windsurfen is dit de eerste complete ronde. Met zo’n 2500 toeschouwers op Zaterdag bij Zeil-en Surfcentrum Brouwersdam waar het DAM-X event plaats vindt was het de perfecte dag voor deze wedstrijden.

Maar het is nog niet afgelopen. Op de laatste dag van het evenement, zondag 14 oktober kan er nog gevaren worden. De kans is echter klein dat er nog genoeg tijd en wind is om nog een dubbele eliminatie te varen. Dit is een 2e complete ronde. Doordat de tijd kort is en op zondag 16:00 uur de prijsuitreiking is lijkt het er op dat de resultaten niet meer veranderen. Voor onze "locals" zou dat natuurlijk een schitterend eindresultaat zijn.

Davy Scheffers wint voor het eerst tijdens zijn surfcarriere een wedstrijd op zijn thuis water. Wat een eer voor Davy na al die jaren hard trainen.

Voor Maaike Huvermann was het extra bijzonder om de eerste plaats te veroveren. Zij wint op de Brouwersdam van de Freestyle koningin Sara-Quita Offringa die 11 keer achter elkaar wereldkampioen is geworden bij het freestyle windsurfen. Dit is voor het eerst dat ze verslagen wordt en dat op de Brouwersdam op het thuiswater van Maaike!

Video:

Bekijk hieronder de video-samenvatting van DAM-X, dag 2!

Foto's:

1) Davy Scheffers

2) Maaike Huvermann

3) Podium Dames

4) Podium Heren