Sommelsdijk - Bekijk hieronder de uitslagen van Damvereniging Denk en Zet Middelharnis-Sommelsdijk, die gespeeld werden op maandagavond 8 oktober 2018 in Sport-en Recreatiecentrum de Staver aan de Olympiaweg. Bekijk de uitslagen, maar lees ook het wedstrijdverslag, door één van de leden van de vereniging, de heer van Hoorn.

Damvereniging “Denk en Zet”, Middelharnis-Sommelsdijk

Afdeling 1:
J. van Hoorn -P. van Brussel 1-1
P. Leroy -J. de Jong 1-1
J.J. Melaard – A. Verolme 0-3
J. A. Dekker -I. Mackloet 1-1
M. Klink -W. Drenth 1-1

Afdeling 2:
W. Vroegindeweij -J. Kruiik 1-1
S.W. Keijzer - A. Jelier 1-1
R. Kwakernaak - L. Visser 3-0
M.Meijer -S. Maliepaard 1-1
W. Stolk -J. Jordaan 1-1

Verslag
"De meeste spelers kwamen deze avond niet verder dan een gelijkspel. Wat hebben sommigen moeten vechten om dat resultaat te bereiken.
Van Brussel deed een sterkte aanval op de rechtervleugel van Van Hoorn. Van Hoorn deed er alles aan om die aanval af te slaan. Het leek erop dat hij daarin geslaagd was. Of dat helemaal waar is, valt te bezien.
Voor De Jong gaat ons petje af. Wat heeft die man gevochten tegen Leroy en het is hem gelukt om hem constant van het lijf te houden. Knap hoor, voor een beginneling in afdeling 1. Melaard blunderde tegen Verolme. Hij kwam door een fout ineens drie schijven achter te staan. Hij heeft nog wat geworsteld, maar dat had niet zoveel zin meer. Verolme kan de puntjes best gebruiken. Dekker tegen Mackloet, was een wedstrijd tot in de late uurtjes. Het was een prestatie zoals Dekker kans zag Mackloet van zich af te schudden. Klink en Drenth speelden een enorm ingewikkeld middenspel. Ze hadden daarbij alle aandacht nodig.
Kruik, de nieuweling, weliswaar met enige ervaring, dwong Vroegindeweij een knappe remise af. Jammer dat een remise maar één puntje oplevert. Jelier leverde in het begin heel trouw zijn ene schijfje weer in, om daarna tegen Keijzer alle zeilen bij te gaan zetten. En ja hoor, hij liep de achterstand weer in. Vooral die laatste zet was verrassend. Visser, de debutant, verloor van Kwakernaak. Dat was de tweede verliespartij van deze avond, maar Kwakernaak moest er wel heel wat zetten voor doen om het zover te krijgen.
Meijer zag kans om een achterstand van twee schuiver tegen Maliepaard in te lopen. Daarmee gaf Maliepaard de winst weg. Voor Meijer was dat ene puntje winst. Stolk en Jordaan hebben elkaar de hele avond niets toegegeven. Ze hebben uiteindelijk elkaar de hand maar gereikt."