Sommelsdijk - Bekijk hieronder de uitslagen van Damvereniging Denk en Zet Middelharnis-Sommelsdijk, die gespeeld werden op maandagavond 24 september 2018 in Sport-en Recreatiecentrum de Staver aan de Olympiaweg. Bekijk de uitslagen, maar lees ook het wedstrijdverslag, door één van de leden van de vereniging, de heer van Hoorn.

Damvereniging “Denk en Zet”
Middelharnis-Sommelsdijk
Uitslagen: 24 september
Afdeling 1:
W. Drenth -I. Mackloet 0-3
Joh. Wolfert -P. van Brussel 0-3
J. Dekker – M. Klink 1-1
P. Leroy -J.J. Melaard 3-0
J. van Hoorn – A. Verolme 1-1

Afdeling 2:
G. Kamp - J. Kruik afgebr.
J. Jordaan – L. Visser 3-0
S.W. Keijzer - C. Malipaard 3-0
R. Kwakernaak - R. van Rijnberk 3-0
M. Meijer – W. Stolk 3-0

Wedstrijdverslag

"Mackloet forceerde een mooie doorbraak naar dam. Drenth haalde die dam terug, maar dat ging ten koste van twee schijven. Dan kun je het tegen Mackloet verder wel vergeten. Wolfert verloor tegen Van Brussel al vrij gauw een schijfje. Net als vorige week keek hij tegen een achterstand aan, maar toen wist hij de schade te herstellen. Nu niet. Op het laatst kwam hij dat schijfje tekort.
Dekker en Klink speelden een evenwichtige wedstrijd, net als Van Hoorn tegen Verolme. Alle aanvallen van weerskanten werden afgeslagen. Dan is remise de mooiste oplossing. Melaard speelde tegen Leroy een mooie wedstrijd. Halverwege de wedstrijd maakte hij een foutje, dat kostte hem een schijfje. Daarna moest Leroy nog alle zeilen bijzetten om de volle buit binnen te halen. Kamp en Kruik hadden aan een avondje dammen niet genoeg. Er moest worden afgebroken. Dat gebeurde in een iets betere stand voor Kamp. Maar er is nog van alles mogelijk. Jordaan is zijn crisis van vorige week te boven. Dat ondervond Visser. Hij won, maar niet nadat hij eerdere kansen had laten liggen. Maliepaard moest tegen Keijzer het vaantje strijken. Eerst kwam hij één schijf achter, toen nog twee, en toen staakte hij de strijd maar. Ruud had zijn avond niet. Hij maakte het wel een beetje bont. Kwakernaak leverde twee schijfjes in en hij kreeg er maar liefst zes voor terug. Ruud werd er stil van. Meijer deed het goed tegen Stolk. Eerst ontfutselde hij hem één schijf, later maakte hij er via een slagzet een definitief eind aan."