Middelharnis - De organisatie van de Roparunteams 158 en 159 "GOEREE-OVERFLAKKEE Runners", te noemen Wilma, Onno, René, Ron en Peter zijn enthousiast: "De voorbereidingen voor de Roparun 2019 zijn alweer begonnen en we hebben voor jullie de eerste nieuwsbrief met de link naar het inschrijfformulier. Inmiddels hebben we 1 team ingeschreven. Natuurlijk willen we ook het tweede team inschrijven. We vragen iedereen dan ook om je zo snel mogelijk aan te melden." Lees hieronder verder.

Nieuwsbrief 1 Roparunteams 158 en 159:

AANMELDING ROPARUN 2019
Beste Roparunners, sporters en belangstellenden,

Vanuit onze organisatie (Stichting Island Runners) wordt dit de 27e keer dat er mee wordt gedaan. De Roparun van 2019 vindt plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag 8 juni en de finish op maandag 10 juni 2019. De bedoeling is dat we weer vanuit Parijs starten.

? Raymond Noordermeer, Sylvia Bolleman en Annedien Akkerman hebben besloten om uit het organisatieteam te stappen. Daar tegenover staat dat René van Wijk en Ron van Dijk zijn toegetreden. Wilma Bolleman, Onno Bal en Peter Schouten zijn gebleven. René zal zich vooral bezig houden met bedrijfssponsoring en Ron zal de communicatie voor zijn rekening nemen.
? In de voorbereidende maanden moet er van alles geregeld worden: vervoer naar Parijs, fietsen voor de begeleiding, inzamelingsacties, collectes, sponsorcontacten, oefen Roparun, etc. etc. Elk jaar is het weer knokken om dit allemaal voor elkaar te krijgen en daarom zal er regelmatig een beroep worden gedaan op de deelnemers om taken op zich te nemen.

Ga je mee met onze 27e Roparun? Meld je dan zo snel mogelijk aan via DEZE link.

Wanneer je ingeschreven bent zou het leuk zijn om dit op Facebook te vermelden zodat er zo veel mogelijk exposure is.

Meld je zo snel mogelijk aan! Uiterlijk binnen 3 weken zodat we de volgende stappen kunnen ondernemen.

Wat wordt er van de deelnemer verwacht

Om de Roparun 2019 tot een succes te maken verwachten we van alle teamleden een aantal zaken in het kader van de fondsenwerving, activiteiten en het toewerken naar de Roparun, namelijk:
? Een deelnemersbijdrage van € 120,00. Voor studenten geldt een deelnemersbijdrage van € 60,00. Hiermee zijn ook de kosten gedekt voor de nachtelijke oefen Roparun en een deel van de kaarten voor het slotfeest. We willen er weer een mooi feest van maken.

? Het is verplicht 2 lotenboekjes (20 loten x € 2,50 per boekje) af te nemen. Meer mag uiteraard en graag zelfs! De boekjes betaal je vooraf.(Ook wij moeten vooraf aan de Roparun betalen)

? Het is verplicht te helpen bij onze jaarlijkse collecteweek, en wel één avond naar keuze en op zaterdagmorgen. Ook hier, meer mag! De collecteweek 2019 is van 26 mei t/m 1 juni.

? Aanwezig zijn bij onze teambijeenkomsten. De 1e teambijeenkomst hebben we al gepland op 7 december 2018. Deze vindt plaats in de kantine van AV Flakkee, het tijdstip volgt nog.

? Meedoen met de oefen Roparun.

? De organisatie kan (in een situatie waar twijfels zijn) je verplichten om mee te doen aan een test. Voor lopers in maart / april een halve marathon kunnen lopen, voor fietsers een tocht Grevelingen / Noord-Brabant.

? Vanwege het succes en de hoge opbrengst van de “boodschappen inpak actie” gaan we die dit jaar weer doen in ieder geval bij Plus Slingerland in Middelharnis. Op 20, 21en 22 december 2018 verwachten we van jullie deelname aan minimaal 1 dagdeel. Maar zoals jullie weten is de opbrengst voor het ons bekende goede doel vandaar dat we rekenen op meer dagdelen.

De betalingsverplichting voor deelname is het optelsommetje van de deelnemersbijdrage en de lotenboekjes. Dus totaal € 220,- over te maken op bankrekening NL67RABO0314109099 t.n.v. Stichting Island Runners te Melissant. Let op! Inschrijving vindt plaats op volgorde van ontvangst van de betalingsverplichting. Je bent pas definitief ingeschreven wanneer én de betaling én het inschrijfformulier binnen zijn. Daarna volgt vermelding op de website. Mocht je, om welke reden dan ook, toch niet mee kunnen dan wordt op verzoek je deelnemersbijdrage teruggestort.

De Roparun staat vooral in het teken van het goede doel, namelijk de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Wij willen dan ook met elkaar weer een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar zien te krijgen. Daarnaast is de Roparun uiteraard een sportief evenement waaraan je veel plezier kan beleven en nog tijden met een goed gevoel op terug kan kijken!
Zoals eerder al vermeld vergt het organiseren van de acties om geld in te zamelen, maar uiteraard ook het organiseren van de Roparun zelf, aanzienlijk wat tijd en inspanning. Hierbij kunnen we elke hulp goed gebruiken. Dus ben je beschikbaar voor de organisatie, om te helpen met de acties, of heb je ideeën voor nieuwe acties, laat het dan weten via info@roparunflakkee.nl

Oproep

In dit kader doen wij alvast de volgende oproep:
? Kennen jullie iemand die een personenbusje heeft? Willen jullie dan vragen of wij dat mogen gebruiken tijdens de Roparun en tijdens de Oefen Roparun.
? Van een iets andere aard maar niet minder belangrijk: We missen nog een aantal trainingspakken. Heb je deze nog in je bezit wil je die dan inleveren bij Wilma Bolleman

Tot slot alvast de belangrijke data voor je agenda:

? 7 december 2018 1e teambijeenkomst; kantine MSV&AV Flakkee
? 1 december 2018 1e landelijke bijeenkomst
? 20, 21 en 22 dec. 2018 “boodschappen inpak actie”
? 15 februari 2019 2e teambijeenkomst; ziekenhuis Dirksland
? 15 en 16 maart 2019 oefen Roparun
? 10 mei 2019 3e teambijeenkomst; kantine MSV&AV Flakkee
? 26 mei t/m 1 juni 2019 Collecteweek
? 8 t/m 10 juni 2019 Roparun
? 28 juni 2019 Slotavond Alcazar

De organisatie van de Roparunteams “Goeree-Overflakkee Runners”
Onno, Wilma, René, Ron en Peter met de zeer gewaardeerde hulp van velen.