Sommelsdijk - Bekijk hieronder de uitslagen van Damvereniging Denk en Zet Middelharnis-Sommelsdijk, die gespeeld werden op maandagavond 17 september 2018 in Sport-en Recreatiecentrum de Staver aan de Olympiaweg. Bekijk de uitslagen, maar lees ook het wedstrijdverslag, door één van de leden van de vereniging, de heer van Hoorn.

Uitslagen: 17 september
Afdeling 1:
I.Mackloet -J. van Hoorn 1-1
J.J. Melaard – J. Dekker 0-3
M. Klink -Joh. Wolfert 1-1
A. Verolme - P.Leroy 0-3

Afdeling 2:
A. Jelier - G. Kamp 1-1
R. van Rijnberk -S.W. Keijzer 1-1
C. Maliepaard - J. Jordaan 3-0
L. Vissser - W. Vroegindeweij 0-3
R. Kwakernaak - J.Kruik 0-3

Wedstrijdverslag

"Van Hoorn zat de eerste avond gelijk al tegenover de kampioen. Juist toen de wedstrijd op z’n spannends was, wist hij met een fraaie slagzet net geen winst af te dwingen. Remise is ook al knap. Melaard aarzelde tegenover Dekker een sterke zet te doen. Omdat hij hem niet deed, werd het een zet die hem naar de ondergang voerde. Wolfert verloor tegenover Klink een schijf. Het was evenwel bijzonder fraai dat hij met een schijf minder toch net nog remise wist te maken. Verolme liet tegenover Leroy een mooie slagzet liggen. In plaats daarvan deed hij een paar zwakke zetten, die hem uiteindelijk de partij kostten.
Jelier stond op een gegeven moment z’n gebruikelijke schijfje toch weer achter. Hoe hij toen toch nog een gelijkspel wist te bereiken, mag wel in de krant. Die Ruud, wat is hij van plan. Na de winst van vorige week nu een remise tegen Keijzer. Misschien wel met een beetje geluk, want Keijzer stond heel dicht bij een dam. Maliepaard snoepje twee schijven van Jordaan weg, even later nog twee, als je dan niet wint…….. Visser kon tegen Vroegindeweij niet op. Dat is geen schande. Als beginneling tegenover zo’n geroutineerde, dat moest eigenlijk niet mogen. Kwakernaak raakte tegen Kruik een schijf achter, kort daarop repareerde hij de schade, maar uiteindelijk ging hij toch ten onder."