12 september 2018, Sommelsdijk - Bekijk hieronder de uitslagen van de tweede avond van het nieuwe damseizoen van Damvereniging Denk en Zet, die gespeeld werden op maandagavond 10 september in Sport-en Recreatiecentrum de Staver te Sommelsdijk. De vereniging is blij verheugd met de nieuwe leden, na de oproep die zij deed. Bekijk de uitslagen en lees het verslag hieronder, door één van de leden van de vereniging (de heer Jan van Hoorn), geschreven.

Uitslagen Denk en Zet 12 - 9 - 2018

Middelharnis-Sommelsdijk

Afdeling 1:
A.Verolme -I.Mackloet 0-3
P.Leroy -P. van Brussel 1-1
W. Drenth -M. Klink 1-1
Joh. Wolfert - J.J. Melaard 3-0

Afdeling 2:
A.Jelier -J.Kruik 3-0
G. Kamp - M.Meijer 3-0
W. Vroegindeweij -C. Maliepaard 3-0
J. Jordaan -R. van Rijnberk 0-3

Verslag

"Nog niet iedereen was van vakantie terug, maar de kop is eraf.
Het verliep niet helemaal zonder verrassingen. Neem nu Drenth. Hij zag bij een twee om twee slag ineens, dat Klink vlak bij dam stond. Maar Klink ging daarna wat gulzig te werk en dat kostte hem twee punten.
Verolme vergat bij een slag een schijf weg te nemen. Dat zal met zijn leeftijd te maken hebben. Kort daarna won Mackloet een schijf, en toen werd het moeilijk voor Verolme. Leroy en Van Brusel gaven elkaar geen millimeter toe. Toen ze dat van elkaar in de gaten kregen, stopten ze maar. Melaard liep in een valletje. Wolfert kon door twee schijven te geven er drie pakken en hij had nog een dam ook. Toen was er natuurlijk geen houden meer aan.
Jelier kwam in het begin een schijf achter. Dat zijn we van hem gewend. Wel had hij een wat betere positie. Kruik ging er met zijn schijfje voor te snel vandoor en dat moet je niet doen. Hij gaf Jelier de gelegenheid de damlijn te bereiken. Dan is het snel bekeken.
Kamp wilde graag een dam hebben. Hij gaf daar zes schijven voor weg. Meijer kwam daardoor 2 schijven voor te staan, maar ….hij had geen dam. En die dam leverde Kamp de winst op. Het was gewaagd, maar het is gelukt. Maliepaard deed het niet best. Vroegindeweij sloeg bij Maliepaard door twee schijven te geven er maar liefst zeven weg. Ruud is geweldig van start gegaan. Hij kroop bij Jordaan overal tussen en op een gegeven moment ging Jordaan de verkeerde kant uit en toen sloeg Ruud zijn slag.
Knap gedaan, Ruud!"