Sommelsdijk - Bekijk hieronder de laatst-gespeelde uitslagen van Damvereniging Denk en Zet, die gespeeld werden op maandagavond 16 maart 2018 in Sport-en Recreatiecentrum de Staver te Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en lees het verslag hieronder, door één van de leden van de vereniging (de heer Jan van Hoorn), geschreven.

Damvereniging “Denk en Zet” Middelharnis-Sommelsdijk

Afdeling 1:

  1. J.J. Melaard - J. van den Ouden 1-1
  2. van Brussel -J.J. Melaard 0-3
  3. Verolme - J.A. Dekker 0-3

Afdeling 2:

  1. Maliepaard - G. Kamp 0-3
  2. Vroegindeweij -W. Drenth 1-1

Verslag

"Dit is al weer het voorlaatste verslag van deze competitie met enkele restpartijen. Alleen volgende week wordt er nog gespeeld.

Melaard kwam verrassend uit de bus. Eerst wist hij Van den Ouden een remise af te dwingen, bij hem thuis nog wel, en daarna verslaat hij Van Brussel nog even, en nog wel met een schijf achterstand. Hij zit nu voor de volgende competitie gebeiteld in de eerste afdeling. Daaruit kan een duidelijke vooruitgang in zijn spel worden geconstateerd.

Verolme deed het tegen Dekker niet best. Laatstgenoemde hoefde maar twee schijven te geven om er drie en daarbij een dam terug te kunnen krijgen. Die kans liet hij zich niet ontgaan, natuurlijk.

In de top van afdeling twee is het uitermate spannend. Er is nog van alles mogelijk. De winst die Kamp op Maliepaard haalde zal net niet voldoende zijn om bij de kanshebbers te behoren.

Vroegindeweij heeft tegen Drenth remise gespeeld. Dat was een uiterst belangrijke wedstrijd en misschien wel een beslissende.

Volgende week zal de teerling geworpen zijn. Dan zijn alle partijen gespeeld. We zijn benieuwd en verwelkomen de winnaars al vast maar bij voorbaat in afdeling 1."