Middelharnis - Vrijdag 27 april 2018 is het Koningsdag, traditiegetrouw organiseert atletiekvereniging AV Flakkee de Rabobank Omloop van Menheerse; dit jaar voor de 43e maal. Na jaren van stijgende deelname is de organisatie voornemens om er opnieuw een schitterende editie van te maken waar jong en oud aan mee kan doen. Het startschot zal om 10:30 uur klinken onder aan d’n Diek ter hoogte van het Diekhuus te Middelharnis. Lees hieronder verder.

Rabobank Omloop van Menheerse

In het Diekhuus is er tussen 08:45-10:00 uur gelegenheid tot na-inschrijven. Voor-inschrijven kan t/m 22 april via deze link, voor €5,- ligt uw startnummer dan klaar, na-inschrijven kost €7,-. Betalen dient bij afhalen van het startnummer te gebeuren. Voor iedere deelnemer is er een attentie, in de Technische School is er gelegenheid tot omkleden.

Voor de snelste deelnemers in de categorieën jeugd, senioren en veteranen zijn prijzen ter beschikking. Het parcoursrecord staat op naam van Maikel Peeman, hij won vorig jaar in een razendsnelle 20.32min. Bij de dames staat het record op naam van Laurey van den Berge, zij liep in 2014 naar 24.04min. Zal er opnieuw een Flakkeese winnaar uit de bus rollen of wordt het toch een sterke loper van buitenaf? De route is vertrouwd en gaat om de dorpskernen van Middelharnis en Sommelsdijk, de afstand is 6,8km.

Nieuw dit jaar is de kidsrun die om 09.45 zal starten onder de startboog ter hoogte van het Diekhuus. Kinderen van 6 t/m 8 jaar lopen 1 ronde van 600m over het Beneden Zandpad en de kinderen van 9 t/m 12 jaar lopen 2 rondes (1200m). Na afloop is de prijsuitreiking op het Diekhuusplein, deelname aan deze kidsrun is helemaal gratis!

De Start-Runners zullen deze dag de kroon op het werk zetten, zij hebben twaalf weken getraind en zijn volledig klaar om de Omloop tot een goed einde te brengen. De prijsuitreiking zal om 11.30 plaatsvinden op het Diekhuusplein.

Voor meer informatie, klik op deze link.