Middelharnis - De Tulpenwandeltocht was er weer één met prachtige routes door de polders en over de dijken rond Middelharnis. Zaterdag 14 april 2018 stond de 7e Tulpenwandeltocht op de agenda. Start en finish waren traditiegetrouw bij MSV&AV Flakkee aan de Oostplaatseweg in Middelharnis. Lees hieronder verder en geniet na met de foto's van Wilko van Dam.

Tulpenwandeltocht 2018

De te wandelen afstanden deze editie waren 10-, 17,5-, 25- en 40 km. Op veler verzoek bestond ook dit jaar weer de mogelijkheid om de route van de 25 km, in de middag, te fietsen. Er werd samengewerkt met Eilandmarketing van de gemeente Goeree-Overflakkee. Eén van de lokale goede doelen voor deze editie was Stichting Best Buddies Goeree-Overflakkee. Een ander goede doel was stichting De Klup, die in 2018 al weer 30 jaar bestaat. Uiteraard wordt de opbrengst later aan u bekend gemaakt.

Toch tulpen bewonderen

Het was nog even spannend voor de organisatie of er überhaupt wel kleur te zien was op de tulpenvelden. De tulpen hadden aan het begin van de week nog niet zoveel zon gezien, maar het viel alles mee. De deelnemers hebben er zeker van genoten. Vanwege de vele verzoeken om veel tulpenvelden te mogen bewonderen werden de deelnemers aan de 10km vanaf het terrein van AV Flakkee opnieuw per bus en taxibusjes vervoerd naar een tulpenrijk-gebied nabij Nieuwe-Tonge. Ze wandelden vanaf daar o.a. door polders en mooie natuur naar de kantine van AV Flakkee. Langs de route lagen minstens 6 tulpenvelden en de route voert niet of nauwelijks door de bebouwde kom. Deelnemers aan de langste afstanden kwamen heel veel tulpenvelden tegen.

Op het terrein van Mastenbroek Bloembollen in Sommelsdijk werd voor het eerst een stempelpost ingericht. Andere stempelposten werden ingericht bij Modelvliegclub SDGO, café de Tram, Manege Oostmoer en jachthaven Atlantica in Stad aan ’t Haringvliet. Ook werd dit jaar de 40 kilometer aan de route toegevoegd.