Achthuizen - "Weten jullie dat 1 op de 7 vrouwen borstkanker krijgt en dat per dag gemiddeld 41 mensen deze diagnose krijgen. Een heftig gegeven. Vooral ook omdat we allemaal wel 7 vrouwen om ons heen kennen. Voor wie doneer jij? Voor je zus? Je buurvrouw? Je dochter? Een collega? Een vriendin? Je moeder? Of doneer je voor jezelf?" De organisatie van Go Pink voor Nancy, te weten: Bianca Hagens, Jolanda van Bergen, Maaike Stadhouders, Marcia IJpelaar, Mariska Rijke-van Bergen en Vivian van Hartingsveldt, organiseren een sportmiddag voor het goede doel op zondag 22 april 2018 op het FIOS terrein in Achthuizen. Zij hopen op veel deelnemers en sponsoren, lees de uitnodiging hieronder verder.

Go Pink voor Nancy

Go Pink voor Nancy wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Buurthuis. Waarom Go Pink voor Nancy? Nancy, een vrouw in de bloei van haar leven met 2 jonge kinderen, is helaas ook overleden aan borstkanker. Organisatie: "Omdat wij Nancy bewonderen om haar open en eerlijke karakter, haar moed en vechtlust willen wij (haar zus, schoonzus en vriendinnen) een middag aan haar opdragen. Nancy hield erg van voetballen en daarom ontstond al snel het idee om een sportmiddag te organiseren."

Borstkanker

Weten jullie dat 1 op de 7 vrouwen borstkanker krijgt en dat per dag gemiddeld 41 mensen deze diagnose krijgen. Dat zijn meer dan 17.000 diagnoses per jaar en jaarlijks overlijden er 3.200 mensen aan de gevolgen van borstkanker. Dat zijn er 9 per dag. Borstkanker is zelfs doodsoorzaak nr. 1 bij vrouwen tussen de 35 en 55 jaar.

Sportdag 22 april: Go Pink voor Nancy

Kanker, die vreselijke ziekte. Weg ermee! "We willen heel graag kanker de wereld uit hebben. Mensen genezen zien van die vreselijke ziekte. Dat niemand er meer ziek van hoeft te worden. Er zijn steeds betere vooruitzichten en meer kans op genezing. Maar we willen dat niemand meer getroffen wordt door kanker. Meer onderzoek, nog betere medicijnen, meer aandacht voor nazorg. Hoe kunnen we kanker het best bestrijden? Door geld in te zamelen maken we een sportieve vuist tegen kanker en daarom organiseren wij op zondag 22 april a.s. een sportdag bij Voetbalvereniging FIOS te Achthuizen. Net als vorig jaar doen we dat ter nagedachtenis aan onze stoere, lieve zus en vriendin Nancy IJpelaar en organiseren daarom Go Pink voor Nancy!

Een sportdag waarbij we zo veel mogelijk geld willen ophalen voor Pink Ribbon. In het bijzonder voor onderzoek ter voorkoming en genezing van borstkanker.

Op deze sportdag kun je meedoen aan verschillende sporten, zoals voetballen, wandelen of hardlopen, X-Co, Bodyshape, zeskamp voor kinderen vanaf 4 t/m 16 jaar en een spectaculaire mudrace. Ook is er een springkussen, zodat je lekker kunt jumpen. Dit kussen wordt gesponsord door de Dorpsraad Achthuizen.

Kosten

De inschrijfkosten zijn €2,50 voor de mudrace en zeskamp en voor de overige activiteiten betaal je vanaf 11 jaar €5,00. Ben je jonger dan mag je voor €2,50 meedoen. Opgeven voor meerdere activiteiten is mogelijk, maar vol = vol. Om 12:30 uur begint de 1e activiteit (zeskamp). "Aan dit evenement hangt niet echt een eindtijd. De laatste activiteit is de benefietwedstrijd en ondertussen beginnen we aan de bbq, waar we deze sportieve dag mee afsluiten."

Mocht u willen sponsoren, (extra) giften voor dit goede doel zijn altijd welkom!

Aanmelden

Aanmelden kan via email: gopinkvoornancy@gmail.com of bij één van de organisatoren (zie boven). Bij inschrijving graag je naam, leeftijd en activiteit(en) doorgeven! Je deelname aan deze sportieve dag is op eigen risico.

Organisatie: "Graag tot zondag 22 april a.s. op het FIOS terrein, Kloosterstraat 10 te Achthuizen. Help ons helpen en doe mee met onze sportdag! Wij hopen op een grote opkomst, want alle opbrengst is bestemd voor Pink Ribbon. Iedereen is welkom, er is genoeg te doen voor jong en oud. Laten we met z’n allen sporten en geld inzamelen voor het goede doel. Hopelijk wordt door onderzoeken de kans op genezing steeds groter. Mocht je willen sponsoren, giften zijn altijd welkom. Er is een online collectebus. Meer informatie kun je vinden op de Facebookpagina Go Pink voor Nancy.