14 maart 2018, Regio - Het tweede weekend in maart is in het atletiekseizoen een overgangsweekend. De laatste crossen worden gehouden en tegelijk waren er met de City-Pier City Loop en de Halve van Oostvoorne al belangrijke wegwedstrijden, met name voor degenen die de marathon van Rotterdam gaan lopen. De Flakkeese atleten presteerden op meerdere fronten sterk. Lees hieronder het hele wedstrijdverslag.

"De prachtige boswachterij van Westenschouwen was zaterdag 10 maart het decor voor de 46e Pannekoekloop 15km, één van de zwaarste wedstrijden in Zeeland, mede door de passage over de beruchte Meeuwenduinen, ook wel het 'dodemanspad' genoemd. Voor ruim 300 atleten klonk onder prima omstandigheden het startschot. Het was Tim Pleijte (Vlissingen) die zijn favorietenrol waarmaakte en al snel alleen op kop lag, hij zou de wedstrijd winnen in een snelle 56.43min. Daarachter was het Eric Wolfert die namens AV Flakkee een ijzersterke prestatie leverde, samen met Boris de Bruijn (Kloetinge) begon hij na 5km aan het loodzware dodemanspad (2,7km) met opvolgend 2km strand. Wolfert maakte een sterke indruk en werkte goed samen met De Bruijn. Eenmaal terug in het bos versnelde de Bruijn en had Wolfert moeite om te volgen, na 11km viel er zelfs een gaatje. Wolfert knokte, kwam terug, en plaatste nu zelf een versnelling om zo De Bruijn te lossen! De Sommelsdijker ging volle bak in het slot, bouwde zijn voorsprong uit tot 20sec en finishte als tweede na 58.54min, een zeer knappe tijd op dit parcours! "Dit was echt genieten, vooral de versnelling in de slotfase, heerlijk!" Bram van Mourik finishte na 1.10:59 en na 1.14:42 pakte Arie van Dijk de winst in zijn categorie 65+, opnieuw een knap staaltje! Op de 7,5km kwam Pieter Klem in actie, hij pakte de vierde plaats in 34.07min. Bij de jeugd finishte Pepijn Klem als derde op de kilometer en Jara Klem werd 14e.

Zondag 11 maart werd de 35e Halve van Oostvoorne 21km gehouden. Met 296 deelnemers op de halve marathon en nog eens 169 op de 8km was het druk aan de start. De flinke regenval in de morgen had plaatsgemaakt voor een licht voorjaarszonnetje waarbij lekker gelopen kon worden. Vanuit de start was het Henk van Leeuwen (Hellevoetsluis) die de kop pakte, hij kreeg tweevoudig winnaar Ricardo Sint Nicolaas met zich mee. Met 34.45min als doorkomsttijd na 10km zag het er goed uit, helaas was daarna de tank van Sint Nicolaas leeg en moest hij Van Leeuwen laten gaan, die verzaakte niet meer en won na 1.12:23, Said Kanfaoui (Gouda) finishte als tweede na 1.14:17, hij was Sint Nicolaas nog gepasseerd die na 1.14:39 als derde finishte. "Veel meer zat er niet in, de afgelopen weken waren onregelmatig, ik was wat grieperig en ook de pasgeboren baby zorgt voor minder training en korte nachten, zo gezien is dit nog best goed". Op de vijfde plaats finishte Freek Goedhart met 1.20:47, een goede test voor de Dirkslander die in training is voor de marathon van Rotterdam op 8 april. De derde Flakkeeënaar in de top-10 was Eric-Paul Boeters, met 1.25:28 finishte hij op de achtste plaats, daarmee verbeterde hij zijn persoonlijk record met maar liefst zes minuten, een veelbelovende prestatie voor de 26-jarige atleet die sinds een jaar traint bij AV Flakkee. Ron van Dijk finishte als 30e na 1.34:57, Hans Bienefelt noteerde 1.50:05 en zat daarmee kort voor Peter Schouten die na 1.51:08 de streep passeerde. Petra Dijkman bleef met 1.59:49 nog net binnen de kaap van twee uren. Op de 8km ging de overwinning naar Martin Nieuwstraten uit Spijkenisse, hij finishte na 28.26min. Ruud Goedhart was op de vijfde plaats met 30.54min de snelste Flakkeeënaar.

Ook op 11 maart werd het NK Cross gehouden. Maikel Peeman ging op dit loodzware parcours in het Amsterdamse Bos van start bij de A-junioren. Helaas moest hij in de slotronde de strijd staken vanwege steken in de zij en problemen met de ademhaling. "Het was al niet mijn dag, ik was vanmorgen hard van de trap gevallen, dit ging 'm gewoon niet worden, het is balen maar nu wil ik snel vooruit kijken naar het baanseizoen en de wegwedstrijden die eraan komen".

Tenslotte waren er op deze zondag ook nog Flakkeese atleten in actie in Den Haag waar de City Pier City halve marathon werd georganiseerd, een massaal evenement waar ook nu weer bijna 10.000 lopers de finish na 21,1km passeerden. James Wanguru uit Kenia was de eerste met een wereldtijd van 59.37min. Laurey van den Berge was de snelste Flakkeese, zij finishte na 1.25:25, daarmee was ze de 17e dame en 8e Nederlandse. Kees Slui finishte na een keurig vlakke race in 1.38:40 en Johan Looij volgde na 1.43:31, een nette tijd gezien de opbouwende fase waarin hij zich nog bevind na een blessure. Rianne Potappel liep naar 1.46:47, ook zij was de afgelopen weken niet vrij van pijntjes maar deze prestatie geeft aan dat de stijgende lijn weer is ingezet. Adrienne van Voorthuizen finishte na 2.12:49 en Ben de Neef tikte aan na 2.24:21."

Foto 1: Arie van Dijk (110) en Eric Wolfert (125) behaalde podiumplaatsen in Westenschouwen.

Foto 2: Ricardo Sint Nicolaas finisht als derde in de Halve van Oostvoorne.