Sommelsdijk - Bekijk hieronder de laatst-gespeelde uitslagen van Damvereniging Denk en Zet, die gespeeld werden op maandagavond 12 maart 2018 in Sport-en Recreatiecentrum de Staver te Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en lees het verslag hieronder, door één van de leden van de vereniging (de heer Jan van Hoorn), geschreven.

Uitslag wedstrijden

Afdeling 1:

  1. van den Ouden - A. Jelier 3-0
  2. van der Veer - J. van den Ouden 0-3
  3. Mackloet -J.J. Melaard 1-1
  4. de Jong -J. van Hoorn 0-3
  5. Leroy –J.A. Dekker 3-0
  6. Klink -P. van Brussel 3-0

Afdeling 2:

  1. van Rijnberk -W. Drenth 0-3
  2. Visser -M. Meijer 0-3
  3. Joh. Wolfert - J. Jordaan 3-0
  4. Kwakernaak -W. Vroegindeweij 3-0
  5. Kamp -S. W. Keijzer 1-1

Wedstrijdverslag

"Jelier begon met het gebruikelijke weggeven van zijn cadeautje, een schijf.

Maar toen hij Van den Ouden de mogelijkheid bood om van die schijf een dam te maken, was het pleit al gauw beslecht.

Van der Veer maakte al in het begin een lelijke fout en van die gelegenheid maakte Van den Ouden een dankbaar gebruik. Zo sleepte hij deze week even zes punten in de wacht. Mackloet blijkt telkens weer de grootste moeite met Melaard te hebben. Melaard verloor in het begin door een misrekening een schijf, maar wist de vergissing heel knap ongedaan te maken. Het valt op dat hij steeds beter gaat dammen. Hij moet alleen niet al te gauw met remise genoegen nemen. In dit geval zat er niet meer in. Van Hoorn behaalde eindelijk weer eens een overwinning. Die had hij te danken aan een grove fout van zijn tegenstander, De Jong, en een knap eindspel. Dekker moest in Leroy zijn meerdere erkennen. Hij werd positioneel in de verdediging gedrongen en dat kostte hem de partij. Klink won weer, nu van Van Brussel. Had hij in het begin van de competitie wat meer punten gehaald, dan zou hij een stevige candidaat voor de titel zijn geweest.

Drenth heeft op het nippertje van Ruud gewonnen. Jammer, dat hij telkens op het laatst nogal eens een steekje laat vallen. Zenuwen! Het komt goed, Ruud!

Meijer heeft van invaller Visser gewonnen, maar je moet niet weten, hoe.

Visser speelde, voor een beginneling, een knap partijtje. Jordaan liep in zijn partij tegen Wolfert helemaal vast. Hij kon toen de ene schijf na de andere offeren. Met deze overwinning heeft Wolfert zich wat steviger in de kopgroep genesteld. Kwakernaak heeft het journalistieke standje duidelijk ter harte genomen. Hij won op een fraaie wijze van Vroegindeweij. Zo doorgaan!

Kamp kwam tegen Keijzer een schijfje achter, maar door er een schepje bovenop te doen, wist hij de achterstand weer weg te werken en sleepte hij er toch nog een puntje uit."