Sommelsdijk - Bekijk hieronder de laatst-gespeelde uitslagen van Damvereniging Denk en Zet, die gespeeld werden op maandagavond 5 maart 2018 in Sport-en Recreatiecentrum de Staver te Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en lees het verslag hieronder, door één van de leden van de vereniging (de heer Jan van Hoorn), geschreven.

Uitslag wedstrijden

Afdeling 1:

  1. Klink -I. Mackloet 1-1
  2. van Hoorn – P. Leroy 0-3
  3. van Brussel - J. de Jong 3-0
  4. Jelier - J.A. Dekker 0-3

Afdeling 2:

  1. Visser -Joh. Wolfert 0-3
  2. Kwakernaak -G. Kamp 0-3
  3. W. Keijzer -R. van Rijnberk 1-1
  4. J. Jordaan - M. Meijer 3-0

Verslag wedstrijden

"Klink dacht een schijf van Mackloet te winnen, maar hij juichte te vroeg.

Mackloet pakte die verloren schijf subiet weer terug en het werd remise.

Ondertussen is wel gebleken dat Klink bijna niet meer te verslaan is.

Van Hoorn deed een andere zet dan hij van plan was te doen. Dat kostte hem in een mooie partij tegen Leroy onmiddellijk een schijf en uiteindelijk de partij. De jaartjes gaan meetellen, lijkt wel. De Jong die alles op alles zette om uit de gevarenzone te komen, moest in Van Brussel zijn meerdere erkennen.

Het is daar in die onderste regionen van afdeling 1 best spannend. Jelier gaf in het begin, zoals hij gewend is, al een schijfje aan Dekker cadeau. Toen hij er later nog een weggaf, kon hij het verder wel vergeten.

Visser deed het heel goed, maar op een gegeven moment liep hij bij Wolfert achter een schijf. En dat is altijd uitermate gevaarlijk . Dat is ongetwijfeld toe te schijven aan zijn onervarenheid. In het begin maak je zulke fouten. Lange tijd heeft het ernaar uitgezien dat Kwakernaak naar afdeling 1 zou promoveren. Maar dat kan hij zo zachtjes aan wel gaan vergeten, want Kamp benam hem die illusie wel. Zou Kamp het worden? Leuk dat Ruud een puntje bij Keijzer wegsleepte. Knap gedaan, Ruud! Meijer, die het de laatste tijd zo goed deed, was de kluts nu weer helemaal kwijt. Op een gegeven moment stond hij bij Jordaan maar liefst vier schijven achter. We hebben allemaal wel eens een off-day. Volgende keer maar weer beter, Martin"