Sommelsdijk - Bekijk hieronder de laatst-gespeelde uitslagen van Damvereniging Denk en Zet, die gespeeld werden op maandagavond 26 februari in Sport-en Recreatiecentrum de Staver te Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en lees het verslag hieronder, door één van de leden van de vereniging (de heer Jan van Hoorn), geschreven.

Damvereniging “Denk en Zet”

Middelharnis-Sommelsdijk

Uitslagen: 26 februari 2018

Het is gelukt. Eindelijk. Denk en Zet had tegen de club uit Mookhoek nog heel wat goed te maken. Verschillende keren zijn we met de staart tussen onze benen de laan uitgestuurd. Vorig jaar nog met 13-7. Nu werd het dan toch 12-10. Een ‘narrow escape’. Heel lang hing de overwinning aan een zijden draadje. Mackloet die aan bord 1 speelde, stond een schijf achter. Maar dank zij een bijzonder knappe zet werd het toch nog remise.

Uitslagen

  1. Mackloet – A. Mourits 1-1
  2. van Brussel - A. de Radoo 0-2
  3. Klink -A. Blaak 1-1
  4. Verolme -H. den Boer 0-2
  5. van den Ouden –A.C. Kok 2-0
  6. van Hoorn – J. Vorthoren 2-0
  1. J.A. Dekker -L. Ramdayal 1-1
  2. de Jong -J. van Gilst 1-1
  3. Jelier -R. Catto 0-2
  4. Meijer - B. Schipper 2-0
  5. Kamp - F. Zeemeijer 2-0

Daarnaast werden er nog wat competitiewedstrijden gespeeld:

Afdeling 1:

  • J.J. Melaard -P. Leroy 1-1

Afdeling 2:

  1. Vroegindeweij-W. Drenth 0-3
  2. Kwakernaak -W. Stolk 0-3
  3. Joh. Wolfert -R. van Rijnberk 3-0
  4. S.W. Keijzer - J. Jordaan 0-3

Verslag

"Het lukte Melaard om voor de tweede keer Leroy een gelijkspel af te dwingen. Daaruit is af te leiden, dat het Melaard in afdeling 1 steeds beter afgaat, want bij Leroy haal je niet zomaar twee puntjes weg.

Drenth stond er tegen Vroegindeweij niet zo best voor, maar naarmate de wedstrijd vorderde begon de lucht voor Drenth steeds meer op te klaren. En toen Vroegindeweij ook nog een paar zwakke zetten deed, haalde Drenth ook nog de volle buit binnen. Kwakernaak is de laatste tijd een beetje bezig uit de kopgroep weg te zakken. Nu liet hij de punten bij Stolk liggen.

Wolfert had met Ruud niet zo heel erg veel moeite. Dat kwam door een klein foutje, zei Ruud, die onlangs een lelijke val heeft gemaakt. Jordaan kwam in het begin al een schijf bij Keijzer achter. Zoiets ga je pas echt merken als je in het eindspel komt. Dan ga je dat verloren schijfje missen. En dat kost je dan de partij."