Sommelsdijk - In sport- en recreatiecentrum De Staver is maandagmorgen 26 februari 2018 de Flakkeese derby gespeeld tussen de nummer één (Olympia GO 2) en de nummer acht (Olympia GO 1) van de eerste klasse KNVB zaalvoetbal. Olympia GO 1 is maandagavond op papier de thuisploeg. Om 21:00 uur zal de scheidsrechter het startsignaal geven voor dit mooie affiche."Het belooft een mooie wedstrijd te worden, we hopen dat jullie allemaal komen kijken!" Lees hieronder meer.

Voorafgaand:

"Voor beide teams staat er aanstaande maandag veel op het spel in de Flakkeese derby van de eerste klasse KNVB. Olympia GO 2 heeft een duidelijke doelstelling, het bereiken van de hoofdklasse KNVB. Dat is maar op één manier mogelijk en dat is kampioen worden. Na 17 wedstrijden kunnen we zeggen dat ze goed op weg zijn, ze hebben zichzelf in een titelstrijd gevochten met het Zwarte Pijl van onder meer ex-prof Orlando Engelaar (ex Schalke 04, PSV, Nederlands Elftal etc.) Momenteel heeft Olympia GO 2 een voorsprong van zes punten op Zwarte Pijl. Aangezien dat beide ploegen weinig punten verspelen zou puntverlies in de derby dus dodelijk kunnen zijn in de titelstrijd.

Voor Olympia GO 1 staan er weer andere belangen op het spel. De nummer acht van de eerste klasse KNVB wil de plaats op de ranglijst graag behouden en hoopt nog omhoog te kunnen klimmen in de resterende wedstrijden. Maar het grootste belang is natuurlijk het eergevoel, de winnaar van het duel mag zich tot aan de return het beste zaalvoetbalteam van Flakkee noemen en dat is natuurlijk waar het allemaal om draait in een derby."