Sommelsdijk - Bekijk hieronder de laatst-gespeelde uitslagen van Damvereniging Denk en Zet, die gespeeld werden op maandagavond 19 februari in Sport-en Recreatiecentrum de Staver te Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en lees het verslag hieronder, door één van de leden van de vereniging (de heer Jan van Hoorn), geschreven.

Uitslagen: 12 februari 2018

Afdeling 1:

  1. J.A. Dekker - J van den Ouden 0-3
  2. van Hoorn -M. Klink 1-1
  3. van de Veer - J. de Jong 1-1
  4. van Brussel -I. Mackloet 0-3
  5. P. Leroy – A. Jelier 3-0

Afdeling 2:

  1. Visser - J. Jordaan 0-3
  2. Maliepaard -W. Stolk 0-3
  3. Joh. Wolfert -S.W. Keijzer 1-1
  4. Kamp -M. Meijer 1-1

Wedstrijdverslag (Dhr. v Hoorn)

"Heel lang leek het erop dat Dekker en Van den Ouden op een remise afkoersten, maar ineens kroop Dekker tussen twee schijven, en toen bleef er niets te zetten meer voor hem over. Van Hoorn en Klink speelden een uitermate ingewikkelde partij, waarbij Klink dreigde vast te lopen. Maar dat gebeurde niet, omdat hij heel knap nog net uit de omklemming wist los te komen. Opnieuw dwong De Jong bewondering af , door Van der Veer te weerstaan. Knap hoor!. Van Brussel liep in een simpel valletje tegen Mackloet. Dat leverde Mackloet een sterke dam op. Eigenlijk had verder spelen toen geen zin meer, maar je weet maar nooit.

Ook Leroy wist In de wedstrijd tegen Jelier ten koste van een paar schijven een mooie dam te veroveren, die hem de ene schijf na de andere opleverde.

Even leek de invaller Visser voor een verrassing te zorgen, maar Jordaan kon dat natuurlijk niet verkopen. Het duurde niet zo heel lang of hij had de fout weer gecorrigeerd. Maliepaard had er de vaart tegen Stolk weer in. In een dergelijk tempo zie je wel eens wat over het hoofd. In dit geval was het een damzet, die hem de das omdeed. Wolfert kwam tegen Keijzer al gauw twee schijven achter, maar langzamerhand veroverde hij tot twee maal toe een schijf terug en toen werd het toch nog remise. Meijer komt er steeds beter in. In het begin van de competitie liet hij nog al eens een steek vallen. De laatste tijd doet hij het veel beter. Nu wist hij koploper Kamp een paar puntjes af te snoepen."