Regio - Op zondag 18 maart is Desiré Vroegindeweij met haar pony Bodi wederom Zuid-Hollands kampioen springen geworden. Na in 2017 zowel In als Outdoor kampioen te zijn geworden in de klasse B-springen werd ze nu kampioen in de klasse L, AB pony’s. Ze mag daarom op zaterdag 24 maart 2018, Zuid-Holland vertegenwoordigen op het Nederlands kampioenschap. Lees hieronder meer.

De wedstrijd om het Zuid-Hollands kampioenschap werd gehouden in Bodegraven. Dat het moeilijk zou gaan worden wist ze al van te voren want ze hadden er een aantal keren een trainingswedstrijd gereden. Het zachte zand en een smalle hal waar weinig foutloos werd gereden waren een zwaar vooruitzicht. Na in het eerste parcours nog een foutje te hebben was het spanning ten top voor het 2e parcours. Daarin waren Desiré en Bodi foutloos. Omdat andere combinaties meer fouten hadden waren ze op dat moment al kampioen en hoefden ze zelfs geen barrage meer te rijden.

Ook clubgenoot van de Oostmoerse ruiters Yvonne van Dis reed op het regio kampioenschap in de klasse L, DE pony’s en haalde een mooie derde plaats. Daarmee is ze 2e reserve voor afvaardiging naar het NK.