20 februari 2018, Oude-Tonge - Ruim zesentwintig jaar geleden begon het avontuur van de enige honk- en softbalvereniging van Goeree-Overflakkee onder de naam 'The Islanders'. Een aantal enthousiaste vrijwilligers vond het tijd voor een echte "Flakkeese honkbalvereniging" en niet veel later was HSV The Islanders een feit. Na zesentwintig jaar is de vereniging ‘still going strong’. Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Honkbal is een zomersport waarbij het seizoen loopt van maart/april tot en met september/oktober. Lees hieronder meer.

"In de afgelopen jaren zijn er natuurlijk veranderingen geweest; zo zijn er bestuurswisselingen geweest en is de vereniging zelfs verhuisd. Het oude veld aan de melkweg werd verruild voor een prachtig nieuw complex op sportcomplex de Koepel. Maar er zijn binnen deze hechte vereniging ook veel dingen hetzelfde gebleven; zo zijn er nog tientallen leden van het eerste uur lid, is de familiaire sfeer binnen de vereniging nog steeds een feit en is het ledenaantal nog altijd constant.

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Honkbal is een zomersport waarbij het seizoen loopt van maart/april tot en met september/oktober. In het midden van het seizoen is er een zomerstop waarin alle spelers kunnen gaan genieten van een welverdiende vakantie, zodat ze na de zomerstop weer fit zijn voor de tweede seizoenshelft. Doordat honkbal een zomersport is, is het makkelijk te combineren met een sport als voetbal. De competities wisselen elkaar namelijk nagenoeg af.

Bij The Islanders staan spelplezier en gezelligheid voorop. Gedurende het seizoen worden er naast trainingen en wedstrijden diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er in het voorjaar een familiedag, waarop iedereen kennis kan komen maken met de sport, en aan het einde van het seizoen een Award Night, waarbij alle prijzen (voor de beste slagmensen en de meest waardevolle spelers van het team) worden uitgereikt en vrijwilligers in het zonnetje worden gezet.

Ondanks dat honkbal een zomersport is, wordt er het gehele jaar getraind. In de winter zoeken de spelers de sportzaal op, om conditie en techniek op peil te houden. Momenteel wordt er hard getraind om fit aan de start van het nieuwe seizoen te staan.

De Oude-Tongse vereniging zoekt ook dit jaar weer nieuwe talentvolle honk- en softballers in alle leeftijdscategorieën. Lijkt het je leuk om eens kennis te komen maken met deze leuke sport, die zo dichtbij huis te beoefenen valt? Kom dan eens gratis meetrainen met een van de teams. Er is voor iedere leeftijd een passend team. Momenteel zijn de trainingen nog binnen, maar vanaf maart vinden ze weer plaats op het geliefde veld op sportcomplex de Koepel. Nieuwsgierig geworden naar deze gezellige vereniging? Kom dan eens koffie drinken in kantine ’T Vuufde Honk, Suissendijk 10 in Oude-Tonge, of trek je sportschoenen aan en gooi een balletje mee tijdens een van onze trainingen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het bestuur van HSV the Islanders, via deze link naar de mail. Kijk ook eens op de website van HSV The Islanders."

Trainingstijden

Leeftijd

Team

Trainingsmoment

Jongens en meisjes tot 12 jaar

Honkbal Pupillen

Donderdagavond 18.00 – 19.30 uur
Technische school Middelharnis

Jongens en meisjes, 13 – 15 jaar

Honkbal Aspiranten

Zaterdagochtend 10.00 tot 11.00 uur
Regenboog Ooltgensplaat

Meisjes/dames vanaf 14 jaar

Softbal 1

Zondag 12.30 – 14.00 uur
FIOS Den Bommel

Meisjes/dames vanaf 14 jaar

Softbal 2

Donderdagavond 20.30 – 21.30 uur
Technische School Middelharnis

Jongens/heren vanaf 16 jaar

Honkbal 1

Dinsdagavond 19.30 – 21.00 uur
Technische school Middelharnis

Jongens/heren vanaf 16 jaar

Honkbal 2

Zondagochtend 10.00 -12.30 uur

FIOS Den Bommel