Sommelsdijk - Intermezzo heeft een aantal getalenteerde jongens in de B-leeftijd, waarvan er een aantal zelfs al in hogere teams spelen. Op zaterdag 17 februari stonden de jongens in de halve finaleronde van het Nationale Open Jeugd Kampioenschappen om zich te meten met andere nationale topteams. Lees hieronder een volleybal-wedstrijdverslag door Intermezzo.

"Al snel werd duidelijk dat het niveau van de teams uit Tilburg en Helmond te hoog gegrepen was. Het bleek moeilijk om onder de servicedruk uit te komen. Ook hadden de tegenstander meer lengte aan het net. Tegen teams uit Nieuwegein en Amstelveen werd goed partij gegeven en was het jongensteam van Intermezzo niet ver van setwinst af. Ondanks felle inzet en goed spel zat dit er helaas toch niet in: ook deze wedstrijden gingen met 0-2 verloren. Intermezzo kwalificeerde zich dus niet voor de eindronde, maar beleefde wel een enerverende en leerzame dag waar het de topteams van grote verenigingen nog flink lastig maakte.

Ook bij de meisjes-B heeft Intermezzo veel talent rondlopen. MB1 werd vorig seizoen kampioen en komt nu uit in de sterke 1e klasse, waar het zich prima weet te handhaven. Op 17 februari werd gespeeld tegen VCN MB1.

Intermezzo kende een slechte start en al snel stond het team op achterstand. Na een flinke peptalk van de coach en aanmoedigingen van het publiek kwamen de meiden beter in de wedstrijd. Ondanks mooie rally’s en goede samenwerking kwam de inhaalrace net te laat en werd het 26-24 voor VCN. Ook de spannende tweede set werd nipt door VCN geworden. Het werd weer 26-24.

In de derde set ging het team van Intermezzo op vol vermogen draaien. VCN kwam er niet aan te pas en zo werd de set gewonnen met ruime cijfers: 25-8. Met 2-1 op de borden ging de vierde set van start. Het werd een geweldige set van beide teams, er werd geknokt voor ieder puntje, maar Intermezzo ging er nu volledig voor. De goede opbouw van de aanval en de passes van de meiden werd beloond met een winst van 25-22 voor Intermezzo. En zo kwam er een beslissende vijfde set. De meiden van Intermezzo hadden daarin moeite met de spanning waardoor ze snel op achterstand kwamen. Ondanks een sterke service beurt wist Intermezzo de achterstand niet meer weg te werken. Het werd 15-11 en 3-2 winst voor VCN. Dankzij de 2 punten klimt Intermezzo MB1 naar een mooie 3e plaats in het klassement.

Intermezzo is altijd op zoek naar nieuw talent, zodat de jeugdteams verder uitgebreid kunnen worden. Kom gerust eens kijken, de trainingstijden staan op de website www.vcintermezzo.nl"