Middelharnis - Op vrijdag 16 februari 2018 werd de tweede teambijeenkomst georganiseerd voor de Goeree-Overflakkee runners. Deze twee teams nemen in 2018 voor de 26e keer deel aan de Roparun, een benefietwedstrijd die zij hardlopend en fietsend afleggen van Parijs naar Rotterdam. Tijdens de bijeenkomst waren er presentaties van eilandmarketing ‘Goeree-Overflakkee mijn eiland!’ en van het familiehuis Daniel den Hoed. Lees hieronder meer.

Goed doel

Het Daniel den Hoed is al jaren een goed doel van de Roparun. De Roparun doneert jaarlijks miljoenen aan organisaties die de kwaliteit van leven van kankerpatiënten wil verbeteren. Het is bovendien een punt op de route naar het centrum van Rotterdam waar de Roparunners een groet brengen aan zowel patiënten als medewerkers die buiten de teams onthalen. Een indrukwekkend en emotioneel moment waar zichtbaar wordt hoe nodig de Roparun is. Petra van Rijn van het familiehuis vertelde over het werk dat ze doen en het effect dat het heeft op het leven van patiënten en hun naasten. Samen met vele vrijwilligers staan medewerkers patiënten bij in hun ziekte en behandelingen.

Eilandtrots

Tijdens de avond was er aandacht voor de nieuwe kleding van de Roparunteams. De kleding is namelijk geheel in stijl van Goeree-Overflakkee, mijn eiland! Met het overhandigen van het nieuwe trainingspak aan de voorzitter van de organisatie, is het symbolische startsein gegeven voor de nieuwe samenwerking. De Roparunteams zijn trots dat ze op deze manier een steentje aan het goede doel bijdragen, en dat ze daarnaast Goeree-Overflakkee sportief en positief op de internationale kaart zetten.

Voorbereiding

Na de presentaties was er ruimte voor informatie over de Roparun zelf. Nieuwe ontwikkelingen in de route, praktische zaken ter voorbereiding, teambuilding en acties. Ook was er de oproep om nog een aantal deelnemers te werven die de twee teams compleet maken. Op roparunflakkee.nl is te lezen dat er onder meer nog chauffeurs worden gezocht. Er moet nog veel gebeuren voor het komende Pinksterweekend, maar de sfeer zit er al goed in! In de aanloop naar, en tijdens de Roparun kan men de Facebookpagina ‘Roparun Flakkee’ volgen.

Donatie

Wilt u als persoon of bedrijf bijdragen aan het goede werk van het familiehuis Daniel den Hoed en aan de andere goede doelen van de Roparun? Steun dan onze teams en mail naar dit adres of doneer via de donatiemodule van de stichting Roparun zelf op naam van onze teams. Uw bijdrage wordt ontzettend gewaardeerd!

Foto: Het nieuwe fietsshirt dat werd overhandigd door Wouter Bakelaar (midden) van eilandmarketing aan voorzitter Peter Schouten en Rianne Potappel, loopster van één van de teams, gekleed in het nieuwe trainingspak.