Regio - Budokai Senshi organiseert al jaren diverse toernooien in het Kyokushinkai Karate, genaamd de Senshi cup. "Na een heleboel succesvolle edities kwamen wij vorig jaar echter tot de conclusie dat het tijd was voor iets nieuws. Met de feedback die we kregen werd er een nieuw format bedacht die zowel voor publiek, deelnemers, coaches als organisatie als prettig zouden worden ervaren. Ook de naam veranderde in Y?jin Cup waarin de naam Y?jin staat voor vriend, iets wat een speerpunt was voor het toernooi."Lees hieronder een wedstrijdverslag door de vereniging.

"Het blijft altijd spannend om een nieuw concept te introduceren en vaste structuren te doorbreken. Maar achter af gezien kunnen we terug kijken op onze beste toernooien die we ooit georganiseerd hebben.

We begonnen dag 1 met een ingekrompen deelnemersveld van 185 deelnemers door de griep, met het Kumite (vechten). Neemt niet weg dat dit natuurlijk nog een heel mooi aantal deelnemers zijn. Over 3 matten werden er diverse partijen gevochten door beginners, gevorderd, jong en oud. We hadden deelnemers uit Nederland, Belgie, Duitsland en zelfs Japan. Door een samenwerking met dojo Kobushi uit Amsterdam konden deze deelnemen aan ons toernooi. Hoe mooi is dat, om deelnemers uit het geboorteland van Karate te mogen verwelkomen. Wat iedereen opviel was vooral de goede sfeer, ondanks dat we op de mat letterlijk vechten voor de prijzen waren we naast de mat vrienden. Beslissingen van de scheidsrechters werden geaccepteerd en iedereen was blij met zijn/haar prijs. t.a.v. de organisatie liep het ook vlekkeloos. 10:45 uur starten met het toernooi en 15:45 uur was iedereen geweest en dus ook weer bijtijds thuis. Ook de leden van Budokai Senshi behaalde prachtige prijzen. Bij de Jeugd pakte Jette Prins en Brad Vermeulen het Goud! Hanne Kom, Lois Aipassa, Mees Prins, Bas van Brussel, Beer Don, Giovanny Kusters en Lourens de Ligt pakte Zilver en Jart Troost en Job de Visser gingen met het Brons naar huis. Bij de Senioren ging het zowaar nog beter. Edo Hooghiemster pakte na zijn 3e plek van vorig jaar, dit jaar knap het Zilver door zijn tegenstander 5 sec voor tijd uit te schakelen met een goede stoot naar de maagstreek. Christi Hoogervorst en Kees v/d Doel pakte revanche van hun laatst verloren partijen op het Katsu Gala. Beide wisten zij glansrijk hun partij te winnen door hun tegenstanders voortijdig uit te schakelen. Chris van Helden word op dit moment gezien als 1 van de meest talentvolle mannelijke vechters van Goeree Overflakkee en maakte deze status meer dan waar, door na 2 x 3 min te winnen van zijn veel ervaardere en tevens 5 kg zwaardere tegenstander Otbert Offerman van Sportschool Thomas. Beide mannen waren zeer aan elkaar gewaagd maar Chris trok de partij op karakter naar zich toe. Dit leverde hem naast een mooie 1e plaats ook nog eens de Fred Gotzenberger senior spirit prijs op. Deze prijs ter ere van Fred word uitgereikt aan de meest spiritvolle vechter van het toernooi. Bij de jeugd ging deze ere prijs naar Robert Mironescu van Budokai Vleesenbeek. Beide vechters hebben deze prijs meer dan verdiend. De andere extra prijzen waren die voor beste scheidsrechter en de sportiefste dojo waar Bart Spijkhoven van Karateclub Noritsu en Sportschool Kodo van Sensei Roy en Henk Nispeling mee aan de haal gingen.

Dag 2 stond in het teken van Kata oftewel Stijlvorm. De organisatie besloot op tijd de inschrijvingen hiervoor te sluiten i.v.m. het gebrek aan scheidsrechters. Ook nu werd er gewerkt in kleine poules waarin iedereen tegen elkaar een kata loopt en uiteindelijk als winnaar, verliezer of gelijk werd beoordeeld. De samenwerking was weer enorm want i.v.m. het gebrek van wat scheidsrechters werd er in onderling overleg besloten dat de hogere klasse als eerste aan de beurt waren en mensen daaruit zouden helpen met de jurering. Uiteindelijk kwamen er ook deze dag 31 poules voorbij, met goede en duidelijke jurybeslissingen. Ook Budokai Senshi deed dit zelf weer zeer verdienstelijk: Martijn Bom behaalde het Brons in een sterk bezette klasse met meervoudig kampioen Kata Ecem Yuksel en Rico Scheffers. Alessia Lussenburg, Klazina Tanis, Vera Kom en Emma v/d Hul gingen er met het zilver vandoor. En Dirk Houweling, Marielle Kom en Gijs van’t Veld pakte het Goud. Daarnaast kreeg Alessia Lussenburg de prijs voor de meest Stijlvolle kataloopster van het toernooi, evenals Ecem Yuksel van Budokai Vleesenbeek. Ook dit keer weer een prijs voor de sportiefste dojo. En deze ging naar 1 van onze bevriende scholen Kazoku Dojo van Sensei Peter Scheffers. De beste scheidsrechtersprijs ging dit keer naar een Hoekscheidsrechter Rudolph Francis, die altijd aanwezig is met wedstrijden en een hele relaxte persoonlijke manier van jureren heeft.

U begrijpt dat we terug kunnen kijken op een verschrikkelijk mooi toernooi. Als organisatie hebben we veel complimenten gehad. Toch zijn wij degene die vooral dankbaar zijn. Dankbaar voor alle vrijwilligers deze dagen, de scheidsrechters, de sportieve coaches en deelnemers, het fijne publiek, en onze sponsors. Extra dank gaat uit naar EHBO vereniging Middelharnis/Sommelsdijk (Jasper v/d Hoek) en de overige EHBO voor hun zorg dat alle deelnemers veilig het toernooi konden volbrengen. De scheidsrechters met hun eerlijke jurering om te zorgen dat we een goede competitie met elkaar aan konden gaan, Fred Gotzenberger Junior die wederom de tijd heeft genomen om bij dit toernooi de ereprijs van zijn vader uit te reiken en natuurlijk onze geweldige sponsors. Hoogervorst Marine Consultancy BV die wederom garant stond voor al het prijzenmateriaal, Mammoet transport Ferry die een dag zaalhuur voor hun rekening nam, Looy-design die heeft gezorgd voor het ontwerp en afdrukken van de posters en prins gevelreiniging en Denny van Driel Kitwerken die een mooie donatie deden voor dit toernooi. Daarnaast alle overige sponsors zoals Studio SparQ en Zout Holland die ook dit jaar weer voor ons klaar stonden.

Mooie extra mededeling is dat er vanuit Budokai Senshi weer een prachtige donatie is gedaan aan Kika Goeree-Overflakkee." Klik HIER voor het artikel 'Bijna 1100 euro voor KiKa bij de Yujin-cup 2018'. "Geweldig dat we dit op deze wijze kunnen doen. Volgend jaar zal de Yujin cup wederom plaatsvinden. Naar alle waarschijnlijkheid in het weekend van 9/10 februari."

Foto 1: Christi Hoogervorst en Kees van den Doel behalen beiden een mooie 1ste plaats.
Foto 2: Opgehaalde Donatie voor Kika.
Foto 3: De Fred Gotzenberger senior spirit prijs werd bij de senioren gewonnen door Chris van Helden.