13 februari 2018, Den Bommel - De zesde editie van het Deltarent Open werd gehouden in de Bommelstee te Den Bommel. Ditmaal waren er een recordaantal deelnemers van 140 (121 heren en 19 dames), wat nog maar eens aangeeft dat dit het grootste darttoernooi is van de regio. Er werd net na de klok van elf uur gestart met het koppeltoernooi en het damestoernooi, rond twee uur zou het hoofdtoernooi van start gaan. Lees hieronder een wedstrijdverslag van het Deltarent Open Darts 2018, door één van de leden.

"Heel wat bekende namen uit de dartwereld waren aanwezig in Den Bommel. Zo zagen we o.a. Europees Kampioen Richard Veenstra (Ossenzijl), Wesley Harms (Heerhugowaard), Berry van Peer (Roosendaal), Willy van de Wiel (Rijen), Tony Martinez (Turnhout) en winnaar van het Open Flakkee Koppels Jeffrey Sparidaans (Tilburg). Maar ook lokale favorieten als Martin Jongejan (Den Bommel) en John Vlietland (Ouddorp) gingen een poging wagen om de titel en het nodige prijzengeld mee naar huis te nemen.

Het koppeltoernooi wordt altijd gezien als opwarmertje voor het hoofdtoernooi en ziet men al snel de personen die aardig in vorm zijn die dag. Dit koppeltoernooi werd gewonnen door Richard Veenstra samen met Nederlands toptalent Maikel Verberk. Zij versloegen het Dordtse koppel Mitchell von Schukkmann en Wesley Plaisier in de finale met 4-0. Beste Flakkeese speler was Marco Meijer (Sommelsdijk), die samen met Wesley Harms de kwartfinale bereikte.

Het damestoernooi kende ook enkele nationale toppers. Zo zagen we de Nederlandse selectieleden Sharon Prins (Zoetermeer) en Anca Zijlstra (Heerlen) het tegen elkaar opnemen in de halve finale. Prins bleek daarin de sterkste met 3-0 en zij zou ook de finale winnend af weten te sluiten, dit door de Tsjechische Jana Kanovska met 4-2 te verslaan.

Ook de jeugd had een apart toernooi, maar deze werd al op vrijdagavond gespeeld. Hierin zagen we de uit Ooltgensplaat afkomstige Rene Molendijk revenge nemen voor vorig jaar. In de finale moest Molendijk het namelijk opnemen tegen Moreno Blom uit Vinkeveen, deze finale was een herhaling van het jaar hiervoor, toen Blom met de titel aan de haal ging. Ditmaal was het Molendijk die duidelijk de sterkste bleek en de titel mee naar Ooltgensplaat nam.

Het hoofdtoernooi was net als elk jaar een waar slagveld, want de een na de andere bekende naam sneuvelde voor de halve finales. In de eerste halve finale zagen we Dordtenaar Wesley Plaisier met 5-2 winnen van thuisspeler Martin Jongejan en in de tweede halve finale was de Belg Sven Verdonck met 5-2 te sterk voor Nederlands teamspeler Richard Veenstra. De uiteindelijke finale, die geleid werd door BDO-scheidsrechter Marco Meijer, bleek er een van een hoog niveau en zou met 5-3 gewonnen worden door de sterk in vorm stekende Wesley Plaisier. Beste Flakkeese deelnemer na Martin Jongejan was good-old Tonny Wolfert (Dirksland) die sneuvelde bij de laatste zestien van het toernooi.

Al met al was het weer een succesvolle en gezellige dag in de Bommelstee te Den Bommel. Dank gaat uit naar hoofdsponsor Deltarent en alle sub-sponsors voor wederom een geweldige zesde editie van dit grootste darttoernooi van de regio Rijnmond. Er kan gezegd worden dat dit darttoernooi reeds een begrip is op de nationale dartkalender en een ieder kijkt dan ook weer uit naar een zevende editie. Daarnaast gaan de complimenten uit naar stichting de Bommelstee, organisator Dartshop Kattestaart, scheidsrechter Marco Meijer en promoter John Lokken voor wederom een goed gerund en drukbezocht toernooi."

Tekst en foto's: John Lokken

Voor meer informatie over darttoernooien op Goeree-Overflakkee: www.dartshopkattestaart.nl.