Sommelsdijk - Bekijk hieronder de uitslagen van damvereniging Denk en Zet, die gespeeld werden op maandagavond 27 november 2017 in Sport-en Recreatiecentrum de Staver te Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en lees het verslag hieronder, door één van de leden van de vereniging de heer Jan van Hoorn, geschreven.

Afdeling 1:

  1. I.Mackloet -J. van Hoorn 3-0
  2. Leroy -P. van Brussel 1-1
  3. Klink -A. van der Veer 1-1
  4. Jelier -A. Verolme 0-3
  5. J.A. Dekker -J. de Jong 3-0

Afdeling 2:

  1. van Rijnsberk -W. Drenth 0-3
  2. R. Kwakernaak -R. Jacobs 1-1
  3. Maliepaard -G. Kamp 0-3
  4. Stolk -J. Jordaan 0-3
  5. Meijer -W. Vroegindeweij 0-3
  6. Kamp -W. Drenth 0-3

"Na een dapper gevecht van drie uur moest Van Hoorn de strijd tegen Mackloet opgeven. In het eindspel liep hij vast. Leroy en Van Brussel bleken elkaar volledig waard te zijn. Een puntenverdeling lag dan ook voor de hand.

Klink is bijzonder op dreef. Nu weerstond hij Van der Veer in een gelijk opgaand gevecht. Jelier had een royale bui. Hij gaf Verolme zomaar drie schijven cadeau. En toch wist hij nog twee dammen te halen. Een prestatie op zich, maar onvoldoende om nog een kansje te maken. De Jong doet het als hoofdklassespeler heel lang heel goed, maar op het eind komt dan meestal de misser. Ook nu weer. Drenth, die na een stevige medische ingreep gelukkig weer van de partij was, heeft maar liefst zes punten gehaald. Eerst was Ruud het slachtoffer, later – en dat is geen geringe prestatie – Kamp. Kamp is aan een opknapbeurtje toe.

Kwakernaak kwam tegen Jacobs een schijfje achter, maar zag kans de schade te herstellen. Een leuke wedstrijd met als resultaat een gelijkspel. Maliepaard komt nog wel wat punten tekort om naar de volgende afdeling te promoveren. Iets meer concentratie, en iets meer besteedbare tijd, en het gaat stellig lukken. Stolk liet tegen Jordaan een enorme steek vallen. Hij gaf zomaar drie schijven weg. En toen gaf hij zich gewonnen. En dat had hij nu net niet moeten doen, want er lagen nog kansen. Meijer raakte tegen Vroegindeweij een schijfje achterop. Dat is in het begin van de wedstrijd niet zo erg, maar op het laatst wel, want dan kom je dat schijfje tekort."