Middelharnis - Op 12 november 2017 stond wederom de Yokoso Cup op het programma voor sportclub Budokai Senshi. Dit groots opgezette internationale Kata toernooi is het bewijs dat de Stijlvormen in het Kyokushinkai Karate een grote groei doormaken. Deze dag zouden er maar liefst 191 deelnemers deelnemen uit diverse landen in Europa. Ook Budokai Senshi nam deel met 8 deelnemers, te weten: Joost van’t Veld, Martijn Bom, Sarah Kom, Emma v/d Hul, Marielle Kom, Gijs van’t Veld, Klazina Tanis en Alessia Lussenburg. Lees hieronder een verslag door één van de aanwezigen van de club.

"Weken zijn zij bezig geweest met extra trainingen en ze kunnen dan ook terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Alle deelnemers liepen 2 rondes, 1 verplichte kata en 1 vrije kata tegen verschillende tegenstanders. Iedere vlag mee leverde 3 punten op, gelijk 1 en geen vlag 0 punten. Het is deze dus ook afhankelijk welke tegenstander je in de eerste rondes krijgt, tref je de 2 beste kata lopers in deze rondes dan zijn je kansen op de halve finales verkeken. Er zijn dus verschillende factoren die moeten kloppen voordat je kans maakt op de prijzen. Eigenlijk troffen Sarah Kom, Emma v/d Hul en Gijs van’t Veld het in deze voorrondes niet. Vorig jaar waren Sarah en Gijs nog goed voor Brons maar dit jaar troffen zij allen finale kandidaten of kampioenen van dit toernooi. Ze liepen prima kata’s maar het bleek in deze niet voldoende om door te stromen naar de halve finales. Klazina Tanis, Marielle Kom, Joost van’t Veld en Martijn Bom wisten wel 1 x overtuigend te winnen van hun tegenstanders maar alleen Marielle en Martijn wisten hiermee een halve finale plek te bemachtigen op punten. Alessia Lussenburg was al zeker van deze halve finales door 2 x te winnen van haar tegenstanders. Dus 3 mensen door naar de halve finales, al een hele mooie prestatie op zich. Marielle moest hier helaas haar meerdere erkennen in haar tegenstander, en werd op punten 4e, maar zowel Martijn als Alessia wisten ook deze halve finale zeer overtuigend te winnen en stonden in de finale. Helaas bleken hun tegenstanders in de finale te sterk maar voor beide kata lopers een zeer verdiende 2e plek op dit internationale kata toernooi. Uiteraard zijn wij op alle deelnemers heel erg trots. Dank gaat uit naar de coaches (en tevens deelnemers) Joost van’t Veld en Martijn Bom, support en natuurlijk de deelnemers. Meer info op www.budokai-senshi.com."