Goeree-Overflakkee - "SRGO organiseert, de jeugd van Flakkee profiteert!" Vervelen in de herfstvakantie? Daar dacht SRGO (Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee) wel anders over. Meer dan 4000 kinderen verspreid over het eiland hebben een succesvolle, ludieke en sportieve week gehad in de verschillende locaties op Flakkee. Lesly Wolters directeur van SRGO is erg blij: "... en ook wel een beetje trots dat er ruim 4000 kinderen de accommodaties in de herfstvakantie hebben bezocht!". Lees hieronder verder.

SRGO geeft bewegingsruimte

In de herfstvakantie was het weer zo ver! Na de succesvolle sport-vakantie-dagen in de afgelopen jaren, werden ze in de herfstvakantie van 2017 opnieuw georganiseerd, op de verschillende locaties op ons eiland. Te beginnen in de Staver en het Zuiderdiep waar de kinderen konden vrij zwemmen. Wanneer er in de Staver genoeg glijbanen genomen waren, konden ze door naar de bowlingbanen of de sportzaal. Door het enthousiasme van de jeugd gingen de potjes zaalvoetbal ook non-stop door. En had je gewonnen, kreeg je een lekker ijsje als beloning. "Het is altijd weer gezellig als al die kinderen komen, daar genieten wij als personeel allemaal enorm van!”, aldus Marion Koeleman.

In Dorpstienden stond de gymzaal vol met springkussens. De geschminkte prinsessen, piraten en leeuwen konden springen en spelen op de springkussens, oudhollands sjoelen of MEGA 4-op-een-rij spelen. Speciaal voor de kleine springers was er een afgezette speelhoek. Er waren dus activiteiten voor elke leeftijd.

"Drukte en een herrie, maar erg fijn om te zien dat er wéér zoveel jeugd op af is gekomen!", Cor Monster.

In Oostdam konden de kids hun geluk beproeven bij de kinderbingo. Er konden verschillende prijzen worden gewonnen. Als je nog teveel energie over had waren er nog ren-je-rot activiteiten.

In Oude Tonge in de Grutterswei konden de kinderen boogschieten. Ook is er aan de allerkleinste gedacht en waren er genoeg spelletjes te doen.

Om de week af te sluiten waren er de Springdagen georganiseerd in de Staver. Bijna 2000 jongeren zijn wezen zwemmen, springen, en patatjes eten. Dit was zoals elk jaar een groot en gezellig succes!

"Voorafgaande aan deze herfstvakantie week, kwam HEF optreden in de Staver. Samen met Dr. Vibes, Boys-V-Tunes, DJ Tempo, en onze 16 plussers ging het dak eraf, en werd er een echt feestje gebouwd. Het leuke aan HEF is, is dat alles heel relaxt gaat. Ze speelde langer door dan afgesproken, En hij was ook in voor een fotomomentje tijdens een sigaretje buiten. Dat was echt tof allemaal!", aldus Guus Ustun, Staver, "Al met al dus een gezellige en sportieve week, zowel als voor de collega’s en de kids. We zien jullie graaag volgend jaar weer!"