20 oktober 2017, Oude-Tonge - Na vier jaar elders te hebben geschaakt is SOF weer terug gekeerd naar de Grutterswei. De enige reden van hun vertrek was een financiële. Gelukkig is het beheer van de Grutterswei nu in handen van SRGO en niet langer van een commerciële partij. Als SOF daar was blijven schaken zouden ze al een paar jaar failliet zijn geweest. Met de SRGO-Directeur, Lely Wolters, kon een mooie en vooral ook financieel prettige afspraak worden gemaakt. Lees hieronder meer.

"In de afgelopen vier jaar heeft SOF gespeeld in een zaal van de kerk. Overigens met veel plezier. Technisch was er geen reden om terug te gaan, maar een sportvereniging hoort nu eenmaal te spelen in een gebouw dat voor sport is bedoeld. In dit geval De Grutterswei in Oude-Tonge."

Prettig is ook wel dat de mannen (Schaken is nu eenmaal helaas, net als dammen, vooral een mannensport) na afloop van de partij, even aan de bar de partij nog eens door kunnen nemen.

Nu, na twee weken, is een ieder enthousiast. Een paar spelers die wel lid zijn, maar slechts weinig kwamen, zijn ook weer present en zijn vast van plan dit jaar zo vaak mogelijk te komen schaken.

Ondanks de goede opkomst kan SOF nog steeds nieuwe leden gebruiken. Op ieder niveau van krabbelaars tot cracks. Iedereen is welkom en er zijn tegenstanders voor ieder niveau. En natuurlijk zijn ook dames welkom. U bent niet de eerste dame die bij SOF schaakt. Bel met Koert Wijnands 0187- 641382 of Jan van Genderen 0187- 641099. Of loop gewoon even binnen op de clubavond van SOF, iedere woensdag vanaf 20.00 uur.

Lesly Wolters Directeur SRGO: 'Wij zijn erg verheugd dat de SOF weer in de Grutterswei gaat schaken. Als SRGO stimuleren wij sport- en beweegaanbod o.a. door te faciliteren maar ook organiseren. Wij zijn creatief en slagvaardig om u als sporter, vereniging, instelling of bedrijf te helpen. Ga dus vooral het gesprek met ons aan. Ons beleid is maatwerk te leveren en onze middelen in te zetten voor een vitale samenleving en maximaal gebruik van onze accommodaties. uw succes is daarmee ons succes.

SRGO geeft Bewegingsruimte

SRGO bestaat uit: De Gooye, 't Zuiderdiep, Grutterswei, Oostdam, Haegse Huus, De Staver en Dorpstienden. Het is gebleken dat de SRGO (wat staat voor Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee) nogal aan de weg timmert om de diverse sporthallen en zwembaden onder de aandacht te krijgen. Voor wie meer wil weten kan contact opnemen met SRGO via info@sr-go.nl.