Dordrecht/Middelharnis - Op zaterdag 7 oktober vertrokken vijf wedstrijdvechters van sportvereniging Budokai Senshi, onder begeleiding van drie coaches, richting Dordrecht om zich te meten met diverse scholen uit de omgeving. De eerste officiële wedstrijden na de zomervakantie hielden in dat zij allemaal gematcht werden tegen een (ongeveer) gelijkwaardige tegenstander. Lees hieronder een verslag door één van de aanwezigen.

"Dit toernooi was een mooie stap in de richting van onze volgende toernooien op 28 oktober, 4 november, 25 november en 3 december. Alessia Lussenburg beet de spits af en begon haar tegenstander met harde stoten onder druk te zetten, jammer genoeg vergat zij hierbij haar trappen te gebruiken en gaf zo haar tegenstandster de mogelijkheid om gemakkelijke te scoren, hierdoor behaalde ze dit maal de 2e plaats. Daarna was Mark Hokke aan de beurt. Mark is een ongekend goede karateka en sociale jongen maar treft het niet altijd met zijn tegenstanders. Daardoor verloor hij de laatste 3 toernooien al zijn partijen. Desondanks laat Mark zich niet gek maken en traint hard om het tij te keren. Vandaag was zo’n dag waarin hij zijn harde trainen om kon zetten in winst. Een goed geplaatste hoge ronde schop tegen de helm leverde hem een half punt op en ondanks dat hij daarna wat harde stoten mocht ontvangen gaf hij deze niet meer uit handen, een eerste plaats voor Mark! Deze lijn werd ook doorgezet door Thijs Meijer, echter wist hij 2 x met een goed geplaatste hoge schop te score en zo voortijdig zijn partij te beëindigen ook Thijs een 1ste plaats. Hanne Kom had het daarna zichtbaar lastiger, vergat net zoals Alessia haar benen te gebruiken maar kreeg gelukkig in de 2e ronde de kans haar low kicks in te zetten en kreeg hierdoor op jury beslissing de winst, ook Hanne een mooie 1ste plaats. Bas van Brussel trof meervoudig Nederlands en tevens ook Europees Kampioen Denzel Bandison. Tijdens de Kodo cup heeft hij hem 1 x weten te verassen met een winst maar deze dag was Denzel veruit de betere vechter. Toch weer een ervaring rijker en met 3 x een 1ste plaats en 2 x een 2e plaats gingen ze met een goed gevoel terug naar Sommelsdijk. Dank gaat uit naar Budokai Vleesenbeek voor de organisatie, de coaches Tom van Brussel, Sarah Kom en Martijn Bom en de meegereisde supporters."