Middelharnis/Sommelsdijk - Damvereniging 'Denk en Zet' komt iedere maandagavond bijeen om te dammen. Hieronder leest u de uitslagen van 10 april 2017 en een verslag door één van de leden (de heer Jan van Hoorn) van de vereniging.

Damvereniging “Denk en Zet” Middelharnis/Sommelsdijk

Uitslagen 10 april

Afdeling 1:

  1. Kamp = J.J. Melaard 3-0
  2. Leroy - M. Klink 3-0
  3. J.A. Dekker -J. van Hoorn 0-3

Afdeling 2:

  1. Keuvelaar -S.W. Keijzer 1-1

Verslag dhr v Hoorn:

"Nog een paar wedstrijden moeten worden gespeeld en dan gaan de dammers met vakantie. Na zoveel inspannende partijen hebben ze dat ook wel verdiend.

Melaard dacht in zijn partij tegen Kamp een magnifieke slagzet uit te kunnen voeren, die hem een dam zou bezorgen, maar hij zag iets over het hoofd. De combinatie leverde hem geen dam op, maar een schijf verlies en ten slotte een nul. Triest. Leroy wist door een fraaie zet tegen Klink vlakbij dam te komen, plus een schijfje te winnen. Later nog een schijfje en uiteindelijk de partij. Een bijzonder boeiende partij speelden Van Hoorn en Dekker. Van Hoorn wist Dekker klem te spelen zodat hij gedwongen werd te offeren. Dat leverde van Hoorn een doorbraak naar dam op. Dekker spartelde toen nog wat na, maar het mocht niet meer baten.

In afdeling 2 waar de beslissing betreffende promotie al gevallen is, moeten spelers vanuit de middenmoot van de ranglijst nog een paar wedstrijden spelen. Dit keer zaten Keuvelaar en Keijzer tegenover elkaar. Ze speelden een evenwichtige partij, die remise tot gevolg had. In deze afdeling moeten in totaal nog vier wedstrijden worden gespeeld."