Middelharnis/Sommelsdijk - Damvereniging 'Denk en Zet' komt iedere maandagavond bijeen om te dammen. Hieronder leest u de uitslagen van 27 maart 2017 en een verslag door één van de leden (de heer Jan van Hoorn) van de vereniging.

Damvereniging “Denk en Zet” Middelharnis/Sommelsdijk

Uitslagen: 27 maart 2017

Afdeling 1:

  1. van Hoorn – J. van den Ouden: 3-0
  2. van Hoorn – I. Mackloet: 0-3
  3. Vroegindeweij - P. van Brussel: 1-1
  4. Leroy - J.A. Dekker: 1-1
  5. Klink - J.J. Melaard: 1-1

Afdeling 2:

M.Meijer -J. Jordaan: 1-1

Joh. Wolfert -S.W. Keijzer: 1-1

  1. Kwakernaak - R. Jacobs: 3-0
  2. Meijer -H. Keuvelaar: 1-1

S.W. Keijzer -J. de Jong: 1-1

Wedstrijdverslag

"Het gaat al weer naar het eind. Sommige dammers zijn al uitgespeeld. Van Hoorn zag kans Van den Ouden een nederlaag toe te brengen. En dat gebeurde in een bijzonder fraaie partij, waarin Van Hoorn eerst een schijf voorkwam en welke poging Van den Ouden verder ook deed om uit de nesten te komen, het lukte niet meer. Anders was het in de wedstrijd van Van Hoorn tegen Mackloet. In het eindspel kon hij niet meer voorkomen dat Mackloet een dam ging halen, die hem fataal werd. En zo is Mackloet heel dicht bij de titel gekomen. Vroegindeweij moest al gauw een schijf inleveren tegen Van Brussel, maar met een fraaie slagzet kwam hij weer helemaal terug in het spel. Van Brussel moest alle zeilen bijzetten om de volle winst binnen te halen. Dekker deed wat hij kon in de strijd tegen Leroy. Er zat nog een kansje voor de bovenste plaats voor hem in, maar Leroy gaf geen krimp. Het werd een fraaie remise. Melaard krabbelt steeds meer omhoog. Hij heeft de laatste tijd al heel wat puntjes binnengehaald. Even leek het erop dat Klink met de overwinning zou gaan strijken. Hij kwam een schijf voor, maar het lukte hem niet dat schijfje te verdedigen. Het werd een gelijkspel.

Jordaan heeft het de laatste tijd heel goed gedaan, maar hij is te laat van start gegaan om nog op het erepodium te komen. Meijer heeft knap tegengas gegeven. Een mooie remise was het resultaat. Dat kan ook gezegd worden van de wedstrijd die Wolfert tegen Keijzer speelde. Twee spelers die boven het gemiddelde uitkomen. Keijzer maakte een bijzonder fraaie slagzet, maar kon niet verhinderen dat het toch nog een gelijkspel werd. Kwakernaak heeft de laatste tijd heel wat puntjes laten liggen. Nu won hij van Jacobs, bij wie het maar niet lukken wil. Hij heeft deze competitie zwaar beneden zijn kunnen gespeeld. Dat

wil niet zeggen dat Kwakernaak er best nog even voor heeft moeten knokken. De partij tussen Meijer en Keuvelaar werd ook al remise. Het lijkt erop dat er geen fouten gemaakt zijn. Meijer heeft het dit jaar heel wat beter gedaan dan in het vorige seizoen.

De Jong kwam, doordat hij tegen Keijzer remise speelde met evenveel punten als Jelier bovenaan, maar hij heeft een wedstrijd meer gespeeld. Jelier, die vrij was, hoeft in de laatste wedstrijd slechts remise te spelen en hij is kampioen. Dat moet lukken. Maar het blijft spannend!"