Middelharnis/Sommelsdijk - Damvereniging 'Denk en Zet' komt iedere maandagavond bijeen om te dammen. Hieronder leest u de uitslagen van 13 maart 2017 en een verslag door één van de leden van de vereniging.

Uitslagen: 13 maart 2017

Afdeling 1:

M.Klink -G. Kamp 1-1

  1. van Hoorn -W. Vroegindeweij 3-0
  2. Verolme –J.J. Melaard 0-3

P.Leroy - I. Mackloet 1-1

  1. van den Ouden –J.A. Dekker 3-0

Afdeling 2:

  1. de Jong - J. Jordaan 0-3
  2. Keuvelaar - A. Jelier 1-1

S.W. Keijzer - R. van Rijnberk 3-0

  1. Stolk -R. Kwakernaak 3-0

Joh. Wolfert -S. Maliepaard 3-0

Verslag de heer van Hoorn (één van de leden)

"Zou Kamp het klaarspelen om Klink te verslaan? Even leek het erop, maar op het laatst gaf hij de winst toch nog uit handen en kon Klink – naar gewoonte – weer een eentje aan zijn voorraad enen toevoegen. Toen Van Hoorn dacht de zaak geklaard te hebben, kwam Vroegindeweij nog met een verrassende zet. Het voordeel aan schijven dat Van Hoorn daarna nog overhield, bracht hem nog de zege, maar er moest wel voor gevochten worden. Melaard die al een serie remises op zijn naam heeft staan, kan er nu een overwinning aan toevoegen. Dat ging ten koste van Verolme. Even dreigde het in het eindspel bij Melaard nog mis te gaan, maar hij wist de kat in het bakje te krijgen. Leroy en Mackloet, twee kopgroep spelers speelden een gelijkwaardige partij. Zij lieten zich daarom maar niet op een eindspel aankomen, ze gaven elkaar vroegtijdig de hand. Mackloet heeft nu met eentje puntje meer de leiding genomen, door dat Dekker na een reeks van overwinningen verloor. Dat presteerde Jan van den Ouden. Het was op het laatst uitermate spannend. Ze hielden ieder één schijf over, maar de schijf van Dekker stond op de verkeerde plaats.

De Jong is op Jelier, in afdeling 2, een puntje verder achter geraakt, omdat hij zeer verrassend van Jordaan verloor. Deze wist het schijfje dat hij in het begin voorkwam keurig in een overwinning om te zetten. Het zat Jelier niet tegen. Keuvelaar kwam een schijf voor, later nog één, maar die leverde Jelier een doorbraak naar dam op. En daarmee wist hij toch nog een puntje uit het vuur te slepen. Van Rijnberk moest in Keijzer zijn meerdere erkennen. Hij speelt in het begin heel dapper en goed, op het laatst komen de zenuwen en…de fouten. Jammer Ruud, maar daar doe je niet zoveel tegen. Stolk gaat het steeds wat beter doen. Nu zag hij kans Kwakernaak een nederlaag toe te brengen en daarvoor moet je van goeden huize komen. Joh. Wolfert is door zijn overwinning op Maliepaard wat dichter bij het podium gekomen. Zijn concurrenten hebben dit keer die prestatie niet geleverd."