Middelharnis/Sommelsdijk - Damvereniging 'Denk en Zet' komt iedere maandagavond bijeen om te dammen. Hieronder leest u de uitslagen van 6 maart 2017 en een verslag door één van de leden van de vereniging.

Uitslagen: 6 maart 2017

Afdeling 1:

M.Klink-P.Leroy: 1-1

  1. van Brussel -J.A.Dekker: 0-3

I.Mackloet-J. van den Ouden: 3-0

  1. Kamp - A.Verolme: 0-3

Afdeling 2:

  1. Keuvelaar-J. de Jong: 0-3
  2. Jacobs-A. Jelier: 0-3
  3. Maliepaard-S.W. Keijzer: 0-3
  4. van Rijnberk-M.Meijer: 0-3
  5. Stolk -Joh.Wolfert 1-1

S.W. Keijzer-W. Stolk: 1-1

S.W. Keijzer-M.Meijer: 1-1

  1. Jacobs-S.W. Keijzer: 1-1

Verslag de heer van Hoorn:

"Klink wist tegen Leroy een schijf voor te komen. Maar toen kwam bij Klink de vrees dat hij een fout zou maken. Hij bood daarom maar remise aan, een voorstel waar Leroy gretig op in ging. Van Brussel kwam tegen Dekker zo klem te staan, dat hij óf een dam moest weggeven óf een schijf om uit de problemen te komen. Hij koos voor het laatste, maar daarmee heeft hij het niet gered. De strijd om de eerste plaats gaat nu tussen Dekker en Mackloet, die evenveel punten hebben. Spannend! Mackloet won van Van den Ouden door een fantastische slagzet, die legio schijven van het borg deed verdwijnen en die Mackloet een schijf winst opleverde. Doordat Van den Ouden in de eindstrijd nog een verkeerde voortzetting koos, kostte het hem z’n partij. Kamp en Verolme stonden er op het eind gelijk voor, maar toen Kamp op de verkeerde plaats een dam haalde, ging Verolme met de volle buit naar huis.

Keuvelaar verloor van De Jong, misschien wel omdat hij zich in de eindstrijd moeilijk kon concentreren, vanwege het geklets van de spelers die al uitgespeeld waren. Dat moet veranderen. Jacobs ging tegen Jelier ten onder omdat hij vast liep en aan Jelier twee dammen moest toestaan. Dan redt niemand het meer. Zo behield Jelier aan de top zijn voorsprong van drie punten op De Jong. Maliepaard die het weer wat (te) vlug deed, moest in Keijzer zijn meerdere erkennen. Van Rijnberk die opgehaald moet worden, en dit keer wat laat arriveerde, probeerde zijn achterstand wat in te halen door in volle vaart van start te gaan. Door een verkeerde afruil kwam hij in de problemen en verloor.

Keijzer kreeg in de wedstrijd tegen Maliepaard al gauw enig overwicht, dat hij steeds verder uitbouwde, zodat Maliepaard de strijd moest staken.

Stolk zag kans een fout die hem twee schijven kostte toch nog goed te maken. Daardoor zag hij kans een puntje binnen te halen en Wolfert twee kostbare punten af te snoepen. Wolfert zal het nu moeilijk krijgen om op het podium te komen. Keijzer, die enige tijd ziek geweest is, en nu weer aanwezig mocht zijn, heeft door zijn afwezigheid een achterstand opgelopen. Om die wat weg te werken, kwam hij zonder spelen met een paar dammers remise overeen. De vraag is of dat wel reglementair is."