Middelharnis/Sommelsdijk - Damvereniging 'Denk en Zet' komt iedere maandagavond bijeen om te dammen. Hieronder leest u de uitslagen van 20 februari 2017 en een verslag door één van de leden van de vereniging.

Uitslagen: 20 februari 2017

Afdeling 1:

  1. Verolme - W. Vroegindeweij 3-0
  2. Leroy - P. van Brussel 1-1
  3. Klink - J. van den Ouden 3-0
  4. Mackloet -G. Kamp 3-0

Afdeling 2:

J.Jordaan - Joh. Wolfert 0-3

  1. Maliepaard –R. Jacobs 3-0
  2. de Jong - W. Stolk 3-0
  3. Kwakernaak -R van Rijnberk 0-3

Verslag

"Vroegindeweij kwam tegen Verolme al gauw twee stukken achter. Even leek hij zich nog te herstellen, maar al gauw was duidelijk dat Verolme zicn niet meer van de wijs liet brengen. Leroy en Van Brussel waren helemaal aan elkaar gewaagd. Eigenlijk was dat te voorspellen. Omdat niemand er op een gegeven moment nog een gat in zag, werd tot remise besloten. In een gecompliceerde stand veegde Klink Van den Ouden compleet van het bord. Dat was knap! Mackloet had dit keer heel wat meer moeite met Kamp dan vorige week. Jammer dat deze op het allerlaatst een paar zwakke zetten deed, want hij had een tijdlang de beste papieren. Mackloet is nu een van de drie koplopers. Spannend!

In een goede partij ging Jordaan op het laatst tegen Wolfert ten onder. Er zat een remise in, hij kwam er niet uit. Wat is er toch met Jacobs aan de hand? Maliepaard won heel gemakkelijk van hem. Dat moet toch niet kunnen Ruud.

Ga er nog eens voor zitten! De Jong komt steeds dichter bij de top van afdeling 2, Stolk werkte eraan mee, door in het begin al twee schijven in te leveren. Dat Ruud van Kwakernaak zou winnen had haast niemand voor mogelijk gehouden, maar het gebeurde. Die Ruud, hij kan soms zo verrassend uit de hoek komen."