Middelharnis/Sommelsdijk - Damvereniging “Denk en Zet” komt iedere maandagavond bijeen om te dammen. Hieronder leest u de uitslagen van 23 januari 2017 en een verslag door één van de leden van de vereniging. De vierde wedstrijdavond in het nieuwe jaar.

Uitslagen: 23 januari 2017

Afdeling 1:

  1. van Hoorn – M. Klink 1-1

J.A. Dekker -I. Mackloet 3-0

  1. Leroy -A. van der Veer 1-1
  2. Vroegindeweij - J. van den Ouden 1-1

Afdeling 2:

S.W. Keijzer -H. Keuvelaar 1-1

  1. Maliepaard - J. de Jong 0-3
  2. van Rijnberk - W. Stolk 3-0
  3. Jacobs -J. Jordaan 1-1
  4. Jelier -Joh. Wolfert 3-0

Verslag: "Van Hoorn zinde op revanche, vanwege de partij tegen Klink die hij vorige week verloren had.. Wat hij ook probeerde, hij kwam niet verder dan remise. Hij moest in het eindspel zelfs nog goed uitkijken.

Dekker won van Mackloet. Dat is een prestatie. Hij wist Mackloet via een hekstelling in de problemen te brengen en tot capitulatie te dwingen. Hij was terecht niet op een remiseaanbod ingegaan. Leroy ging door het oog van een naald. Hij hield op een gegeven moment zijn hart vast. Hij had een verkeerde zet gedaan. Van der Veer zag echter de slagzet niet. Dat zijn we niet van hem gewend. Vroegindeweij kwam een schijf voor, later Van den Ouden, het eindigde uiteindelijk gelijk.

Keijzer en Keuvelaar speelden een evenwichtige partij. In heel de partij kwam niemand vóór te staan. Remise was dan ook de juiste uitslag. Maliepaard, de sneldammer, gaf aan De Jong zomaar een paar schijfjes cadeau. Dat is aardig, maar dan weet je het verder wel.

Ruud won weer – fantastisch Ruud - nu van Stolk. In een zinderende partij, waarin hij op een bepaald moment een dam achter en schijven voor kwam te staan. Hij trok ten slotte aan het langste eind. Jacobs en Jordaan speelden gelijk. Hoe Jordaan het voor elkaar kreeg om een totaal gewonnen partij niet in winst om te zetten, is onverklaarbaar. Ook Jelier zorgde voor een stunt. Met twee schijven achterstand, die hij in het begin opliep – zoals we dat een beetje van hem gewend zijn – versloeg hij nota bene Wolfert, een van de koplopers. Dammen is en blijft een apart spel. Je hebt pas gewonnen als je de laatste zet gedaan hebt."